ANNONCE

Vestager scorer toppost

2. juli 2019 19:53 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Der er nyt fra EU - og med danske briller er det yderst spændende nyt.

Vestager scorer toppost
Sammen med Frans Timmermans bliver Margrethe Vestager næstformand i EU-Kommissionen, hvis aftale, som EU's stats- og regeringslere har indgået, bliver godkendt. (arkivfoto) Foto: Aris Oikonomou/AFP

Der har gået snak frem og tilbage i snart en evighed – hvilken post ville Margrethe Vestager få i det store EU-puslespil. Den danske politiker har i flere år været et af de varmeste navne i EU-pyramiden, men nu står det klart, hvilken rolle hun vil få.

Det er nemlig EU-præsidenten Donald Tusk, der på Twitter har løftet lidt af sløret. Historien bekræftes af både embedsmænd og en diplomat.

Som led i pakken, der nomineres, skal Margrethe Vestager være næstformand i EU-Kommissionen. Det bekræfter embedsmand og diplomat.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters bekræfter EU-præsident Donald Tusk også, at den nye kommissionsformand vil vælge Margrethe Vestager og Frans Timmermans som næstformænd i EU-Kommissionen.

Nye navne

Oplysningen kommer, kort efter at EU’s stats- og regeringschefer har sat navne på de personer, som skal lede unionen de kommende år.

De har nomineret den tyske forsvarsminister, Ursula von der Leyen, som formand for EU-Kommissionen. Det skriver EU-præsident Donald Tusk på Twitter.

Før Ursula von der Leyen – og alle andre – kan vide sig sikre, skal EU-Parlamentet godkende hende ved en afstemning. Det siger EU-traktaten.

Margrethe Vestager holder et pressemøde med statsminister Mette Frederiksen (S) først på aftenen tirsdag i Bruxelles.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu