ANNONCE

Fly styrtet ned med 38 om bord

10. december 2019 06:40 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Det chilenske luftvåben har mistet kontakt til et militærfly med 17 besætningsmedlemmer og 21 passagerer.

Fly styrtet ned med 38 om bord
Et transportfly af typen af Hercules C-130 er meldt savnet på vej mod Antarktis. (Arkivfoto.) Foto: Loic Venance/AFP

Et militærfly med 38 mennesker om bord er styrtet ned.

Artiklen fortsætter under videoen.

Sådan lyder vurderingen fra det chilenske luftvåben i en pressemeddelelse natten til tirsdag dansk tid. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Der er tale om et transportfly af typen Hercules C-130, der mandag klokken 16.55 lokal tid lettede fra den sydchilenske by Punta Arenas.

Mistede kontakt

Kort efter klokken 18 mistede det chilenske luftvåben kontakten til flyet, der havde kurs mod Antarktis. Det fik tidligere luftvåbnet til at melde flyet savnet.

– Det chilenske luftvåben oplyser, at det efter mere end syv timer uden radiokontakt vurderes, at Hercules C-130-flyet er styrtet ned, lyder det tidligt tirsdag morgen i meddelelsen.

Vraget af flyet er endnu ikke blevet fundet. Og således er der heller ikke kendskab til de ombordværendes tilstand.

Om bord på flyet var 17 besætningsmedlemmer, og 21 er passagerer.

Ifølge BBCs oplysninger, så har luftvåbens generalen Eduardo Mosqueira fortalt lokale medier, at flyet ikke aktiverede nogle former for nødsignaler, da de var på vej til Presidente Eduardo Frei Montalva-basen på King George Øen.

Redningsmandskab i aktion

Flyet var på vej mod en chilensk militærbase i Antarktis, hvor mandskabet skulle udføre vedligeholdelsesopgaver. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Et redningsmandskab blev aktiveret, da luftvåbnet mistede kontakten til flyet.

Chiles premierminister, Sebastian Pinera, oplyser på Twitter, at han sammen med landets indenrigsminister vil flyve til Punta Arenas.

Her vil de mødes med landets forsvarsminister og drøfte en eftersøgnings- og redningsmission. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Punta Arenas ligger nær Magellanstrædet på Chiles sydspids.

Sydpolen er centrum af verdensdelen Antarktis, hvor Chile har én permanent militærbase og gør krav på et større landområde.

Ifølge det britiske medie BBC, så har Chile kontrol over 1,2 millioner kvadratkilometer i området omkring Antarktis, som grænser op til land der både er ønsket af Argentina og Storbritannien.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu