ANNONCE

Prisregn ved europæisk Oscar

12. december 2020 21:24 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Mads Mikkelsen vinder prisen for Bedste Europæiske Skuespiller ved European Film Awards for rolle i "Druk".

Prisregn ved europæisk Oscar
Filmen "Druk" har trukket mange danskere i biografen. Instruktør Thomas Vinterberg (i midten) har lørdag vundet en stor europæisk pris. Her ses han med hovedrollerne til gallapremieren i september. Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix

Thomas Vinterberg vinder for filmen “Druk” prisen for Bedste Europæiske Instruktør 2020 ved European Film Awards. Showet anses som det europæiske svar på Oscar-uddelingen.

Og der er mere hæder til den danske film. Mads Mikkelsen har samtidig vundet i kategorien Bedste Europæiske Skuespiller. Han spiller rollen som gymnasielæren Martin i “Druk”.

Sammen med tre kolleger afprøver han den norske psykiater Finn Skårderuds teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt – den halve promille, der afholder en fra at give sig 100 procent.

Thomas Vinterberg er overrasket over at have vundet prisen for bedste instruktør. Det siger han til Ritzau, kort efter at han har vundet statuetten.

– Det kan jeg ikke forstå. De er rigtig dygtige, dem jeg er oppe imod. Det kommer reelt bag på mig. Jeg er meget glad for det og rigtig stolt, siger han.

Der er mulighed for yderligere hæder til holdet bag “Druk”. Filmen er nemlig også nomineret for Bedste Europæiske Film og Bedste Europæiske Manuskript. De mangler fortsat at blive uddelt.

Thomas Vinterberg har også instrueret prisbelønnede film som “Festen”, “Jagten” og “Kollektivet”.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu