ANNONCE

Ny coronavariant kan kræve yderligere restriktioner

2. januar 2021 11:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Info

De seneste uger har en ny coronavariant spredt sig i Danmark. Varianten kan kræve yderligere restriktioner.

Ny coronavariant kan kræve yderligere restriktioner
De seneste uger er et stigende antal danskere blevet testet positive for den nye variant af coronavirus, der stammer fra Storbritannien. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Scanpix

De seneste uger er der i Danmark registreret et stigende antal tilfælde af den nye og mere smitsomme variant af coronavirus, der særligt har spredt sig i Storbritannien.

Hvis spredningen “som forventet” fortsætter, er det usikkert, om de nuværende restriktioner er nok til at holde epidemien under kontrol.

Det skriver Statens Serum Institut (SSI) i en ny risikovurdering.

Der er ellers tale om en omfattende nedlukning i Danmark i øjeblikket.

Restriktionerne i Danmark betyder blandt andet, at restauranter og frisører skal holde lukket, og at skoleelever skal undervises hjemmefra.

De nuværende restriktioner står i øjeblikket til at vare frem til 17. januar.

Stejlere kurve

Ifølge Tyra Grove Krause, overlæge og konstitueret faglig direktør hos SSI, kan spredningen af den nye og mere smitsomme virusvariant føre til en stejlere epidemikurve med et højere toppunkt.

– Det nye virus vil sikkert fortsætte med at sprede sig, og det vil betyde, at vi skal styrke vore smitteforebyggende tiltag eller fastholde dem i længere tid for at holde epidemien under kontrol, siger Tyra Grove Krause i en pressemeddelelse.

Fra 14. november til 26. december er der i Danmark fundet 86 tilfælde af den nye virusvariant. Det svarer til, at den er blevet fundet i 0,8 procent af de omkring 10.000 prøver, der er blevet undersøgt for den nye virustype.

Andelen af påviste tilfælde stiger imidlertid. I den sidste uge af perioden blev den nye virusvariant fundet i 2,3 procent af de undersøgte prøver.

Da det kun er 11 procent af de positive coronaprøver, der er blevet undersøgt for den nye virusvariant, forventer SSI, at det reelle antal personer, som er smittet med varianten, vil være cirka ni gange højere.

Det vil sige, at op mod knap 800 personer i Danmark kan være blevet smittet med den nye virusvariant siden midten af november.

Fakta

Hold virusset væk

Sådan undgår du at blive smittet med coronavirus Covid-19:

– Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit.

– Brug mundbind

– Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder.

– Begræns den fysiske kontakt, og undgå håndtryk, kindkys og kram.

– Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.

– Hvis du er ældre eller kronisk syg, så hold afstand, og bed andre tage hensyn.

Kilde: Sundhedsstyrelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu