ANNONCE

To politifolk og en civil skudt og dræbt i Liège i Belgien

29. maj 2018 13:10 | Af: Ritzau Fokus

Gerningsmanden selv er også dræbt.

En bevæbnet mand i den belgiske storby Liège skød og dræbte tirsdag to politifolk og en tilfældig forbipasserende, inden han blev skudt og dræbt, rapporterer den statslige tv-station RTBF.

Angrebsmanden blev selv skudt og dræbt, efter at han havde taget en kvinde som gidsel, skriver RTBF på sin hjemmeside.

To politifolk blev såret, skriver nyhedsbureauet Belga.

Det var en speciel politienhed, som skød angriberen.

En talskvinde for anklagemyndigheden i Liège bekræfter, at to politifolk er dræbt, og at gerningsmanden er “neutraliseret”. Hun er ikke i stand til at bekræfte andre detaljer.

Belgiske anklagere, der særligt tager sig af terrorsager, har overtaget sagen om skudangrebet i Liège, siger en embedsmand til AFP.

– Der er elementer, som peger i retning af, at dette er en terrorhandling, siger Eric Van Der Sypt, som er talsmand for Belgiens føderale anklagemyndighed.

På sociale medier er der lagt fotos ud af folk, som søger i sikkerhed under angrebet på Lièges centrale boulevard d’Avroy, mens der høres skud og sirener i baggrunden.

En video viser to politifolk i skudsikre veste gå i position.

Også ramt i 2011

Industribyen Liège, der ligger tæt på den tyske grænse i en fransktalende region, var også scene for et skudangreb i 2011, hvor en bevæbnet mand dræbte fire mennesker og sårede over 100, inden han skød sig selv.

Der har været forhøjet alarmberedskab i Belgien, siden jihadister fra Islamisk Stat baseret i Bruxelles var involveret i angreb i Paris i 2015, hvor 130 blev dræbt og i Bruxelles i 2016, hvor 32 blev dræbt.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu