ANNONCE

23 anholdte ved demonstrationer

10. januar 2021 06:35 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Mellem 50 og 65 personer deltager i demo i Aalborg. Fem er anholdt for at bryde fyrværkerilov, oplyser politi.

Lørdag aften er 23 personer blevet anholdt ved to demonstrationer i Aalborg og København.

Det er gruppen “Men in Black”, som står bag demonstrationerne. Ifølge gruppens Facebook-side kæmper gruppen for frihed.

Demonstrationen er angiveligt en protest mod de restriktioner, der er indført for at dæmme op for coronapandemien.

18 anholdt i København

Ved demonstrationen på Rådhuspladsen i København er 18 personer blevet anholdt. Det skriver Københavns Politi på Twitter kort efter midnat natten til søndag.

Ti af dem er anholdt for vold mod tjenestemand, fire for fornærmelig tiltale, to for grov forstyrrelse af den offentlige orden, én for at fremkalde voldeligt eller truende opløb og én for at overtræde fyrværkeriloven, skriver politiet.

Demonstrationen begyndte klokken 18.30 på Rådhuspladsen, hvor der ifølge vicepolitiinspektør Rasmus Schultz var 200-250 personer samlet.

Trængt væk fra Strøget

Her blev der holdt taler, inden at demonstranterne begyndte at bevæge sig ned ad først Strøget og bagefter H.C. Andersens Boulevard. Her blev de trængt tilbage til Rådhuspladsen af politiet.

Demonstrationen blev opløst en times tid senere, men de næste par timer var der fortsat demonstranter i gadebilledet flere steder i byen.

De gik blandt andet på Nørrebrogade. Omkring klokken 22.15 fortalte Rasmus Schultz dog, at der igen er ro på i byen, og at der har været det en halv times tid.

– Vi kører rundt og sikrer, at der ikke er flere tilbage rundt omkring, sagde han.

Fem anholdt i Aalborg

Ved demonstrationen i Aalborg er fem personer blevet anholdt, og yderligere en er blevet sigtet for brud på fyrværkeriloven.

Politiet skønner, at 50-65 personer deltog i gruppen demonstration, som fandt sted fra klokken 17.30 til 19.

Vicepolitiinspektør Sune Myrup fortalte, at nogle af demonstranterne kort efter demoens start begyndte at brænde romerlys af og afveg fra den oplyste rute.

– Så skrider vi ind med det samme, og det har en god effekt. Resten af demonstrationen forløber med nogenlunde orden, udtalte han i meddelelsen.

Det siger de selv

Facebook skriver “Men in Black” selv følgende:

“Vi opfordrer ALLE til at komme til demonstrationen, mest for vores fremtids skyld, men især også for din egen!

Vi har en klar formodning om at ordensmagten vil forsøge at krænke vores demonstrationsfrihed. Dette håber vi selvfølgelig ikke, da det er vores ret som borgere i Danmark at demonstrere.

Vi opfordrer de ansatte hos ordensmagten landet rundt, at huske på, at i til dagligt er en del af folket og bliver betalt af folket, såfremt i kender til forskellen på ret og uret.

Når ret bliver til uret bliver modstand en pligt!

Lørdag d. 09/01-21 kl 18.30 inviterer vi alle frihedskæmpere uanset tilhørsforhold, unge som ældre, hun og hankøn i alle farver til demonstration på Rådhuspladsen i København.

Da dette er vores første offentlige demonstration, vil vi bede alle om at tage ekstra hensyn til jeres omgivelser, særligt hvad angår larmende elementer, vi ser helst at de højlydte brag, ikke er i fokus under denne demonstration, lys og råb, skilt med budskabet om vores FRIHED og medbring fakler og en stemning, der ikke er til at tage fejl af!”

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu