ANNONCE

Opdelt Danmark risikerer at glemme de svage

31. januar 2012 08:11 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Opdelt Danmark risikerer at glemme de svage
Billede mangler

Selv om alle kender Carina, som uheldigvis blev brugt som et eksempel på en fattig dansker uden at være det, kender kun de færreste danskere en kontanthjælpsmodtager.
Faktisk kender kun hver femte dansker en dagpengemodtager eller en førtidspensionist, viser ny undersøgelse, og det kan skabe alvorlige problemer for sammenhængskraften i vores samfund, skriver Ugebrevet A4.
“Det er interessant, at der blandt personer uden kendskab til en kontanthjælpsmodtager er markant flere, der mener, at ydelsen er for høj end for lav. Det kan kun tilskrives Carina-effekten, der har gjort ubodelig skade for kontanthjælpsmodtagerne,” siger professor på Institut for Statskundskab på Aalborg Universitet, Jørgen Goul Andersen, til Ugebrevet A4.
Danskernes holdning til kontanthjælpsmodtagere hænger direkte sammen med, om de kender nogen på kontanthjælp, viser undersøgelsen. Det kan derfor blive et problem for velfærdssamfundet, at danskerne kun har forståelser for sociale problematikker, som minder om dem, de kender.
“Holdningen er, at folk skal være på arbejdsmarkedet, og er de ikke det, er de nok selv en lille smule ude om det. Hvis bare de tog sig sammen, kunne de måske godt få et arbejde, og de kunne måske godt gøre lidt mere selv. Nuancerne går lidt tabt i den barske debat lige nu, og det rammer kontanthjælpsmodtagere og førtidspensionister,” siger lektor på Center for Velfærdsforskning på Syddansk Universitet, Michael Baggesen Klitgaard, til Ugebrevet A4.
Det er beklageligt, at så få danskere kender en kontanthjælpsmodtager, mener formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen, som synes, at debatten har taget en helt skæv drejning de sidste seks måneder.
“Når kontanthjælpsmodtagere i den grad er blevet skydeskive i den offentlige debat om velfærdsydelser, kan det godt hænge sammen med, at så få rent faktisk kender én på kontanthjælp. Solidariteten i vores samfund er betinget af, at vi kender hinanden og kerer os om hinanden. Og når kun hver femte dansker kender en kontanthjælpsmodtager, er det måske svært at være solidarisk, sådan som debatten kører lige nu,” siger Jann Sjursen til Ugebrevet A4.
Kilde: Ugebrevet A4

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu