Opfordrer DBU til at droppe vinter-bold

16. marts 2013 19:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Opfordrer DBU til at droppe vinter-bold
Billede mangler

18 minutter!

Længere tid blev der ikke spillet Superliga-fodbold på Nordjyske Arena i Aalborg mellem AaB og FC Nordsjælland i aftes.

– Det begyndte at sne meget mere end vi havde regnet med, og vi havde ikke en chance for at se stregerne. Det var derfor ikke sportsligt korrekt, at færdigspille kampen, forklarede dommer Claus Bo Larsen, der havde det fint med, at stillingen ved afbrydelsen var 0-0.

– Hermed var der jo ingen, der kunne føle sig snydt, sagde han.

Beslutningen blev bakket op af alle involverede.

– Det var den korrekte beslutning, der blev taget. Både sportsligt og moralsk. AaB og FC Nordsjælland kæmper begge om billetter til næste sæsons Europa Cup. Var kampen blevet færdigspillet og afgjort ved en tilfældighed, ville vi have ærgret os endnu mere end vi gør nu, sagde Kent Nielsen, der i kølvandet på aflysningen leverede følgende svada til lederne i Dansk Boldspil-Union:

– Jeg synes, de fremadrettet skal tænke sig godt og grundigt om. Er vejret i Danmark til fodboldspil i vintermånederne, mens turneringen ligger stille fra midt i maj til juli? Der er et skisma, der skal tages stilling til. Min personlige mening er som sådan uinteressant. Men nu er det tredje gang i denne sæson, at vi får en kamp spoleret af elendigt vejr.

AaBs sportsdirektør Lynge Jakobsen var også bekymret.

– Det er pokkers ærgerligt, at kampen ikke spilles færdig. Heldigvis er hverken FC Nordsjælland eller vi med i pokalturneringen. Derfor skal der nok blive fundet en reservedato. Men økonomisk giver det os problemer. Da vores kamp mod OB i december blev aflyst nogle få timer før kickoff, kostede det os en kvart millioner kroner. Samme beløb mister vi denne gang i form af ekstrabetaling til kontrollører og bespisning af sponsorer. Alt i alt har vejret altså kostet os en halv millioner kroner i denne sæson, sukkede Lynge Jakobsen.

Også i FCN-lejren ærgrede man sig over aflysningen.

– Det er langt fra første gang, at vi i forbindelse med en kamp mod et jysk hold må rejse tilbage til Farum uden at have spillet. De seneste sæsoner har vejret også hindret os i at afvikle kampe mod AGF, Silkeborg og Viborg. Hver gang koster det masser af penge. Økonomisk er det også dyrt. Og herudover får vi i forhold til konkurrenterne lagt en ekstra, udmarvende midtugekamp i det jyske lagt ind i programmet, sagde FC Nordsjællands sportsdirektør Jan Laursen.

Det forventes, at der på mandag bliver taget beslutning om, hvornår kampen skal spilles. Det mest sandsynlige tidspunkt for afviklingen må være midt i april – samme aften hvor pokalsemifinalerne bliver afgjort.

– Nu må vi se. Lige nu sidder vi med en masse ubesvarede spørgsmål. Bliver kampen eksempelvis genoptaget efter 18 minutter? Vi venter spændt på at høre de ansvarliges beslutning, sagde FCN-træner Kasper Hjulmand, der kaldte situationen for ’hamrende ærgerlig.

– Men når dommeren ikke kunne se stregerne, og dermed risikerede at lave en række fejlkendelser, var der ikke andet at gøre end at fløjte kampen af, sagde han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu