Opposition raser mod ny rygelov

22. april 2012 12:37 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Opposition raser mod ny rygelov
Billede mangler

Der er særdeles langt mellem de positive fraser, når det gælder oppositionens holdning til den nye rygelov, der blandt andet indeholder et totalforbud mod rygning på skoler, institutioner og enkeltmandskontorer.
Forebyggelsesordfører for Dansk Folkeparti, Jens Henrik Thulesen Dahl, kalder den formynderisk.
– Det grundlæggende er, at man går fra en rygelov, der har en intention om at modvirke passiv rygning, til at være mere formynderisk, hvor man siger: Nu skal vi nok bestemme, om rygerne skal ryge eller ej, siger han.
Jens Henrik Thulesen Dahl refererer blandt andet til det nye forbud mod at ryge på enkeltmandskontorer.
– Med den nuværende rygelov må du gerne ryge på enkeltmandskontorer, så længe at du ikke generer andre med passiv rygning. Det vil man nu forbyde.
– Det er noget med generelt at forbyde rygere at ryge, og det ser jeg ingen grund til. Vi skal ikke genere rygerne bare for at genere dem. Hvis man er ryger, skal man kunne gøre det, så længe man ikke generer andre, siger han.
Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde, er heller ikke positivt stemt over for den nye lov.
Hun mener ikke, at problemet med rygning på institutioner og arbejdspladser er særlig stort, og at regeringen derfor skyder gråspurve med kanoner. Samtidig mener hun, at regeringen hæver dirigentstokken for højt.
– Vores største anke er, at regeringen tilsyneladende ikke har tillid til nogen mennesker i det her samfund. Hvis vi taler ungdomsuddannelser, påpeger rektorforeningen selv, at der ikke er behov for yderligere stramninger.
– For det første fordi det allerede er forbudt at ryge indenfor på gymnasierne og for det andet, fordi de godt selv kan finde ud af at indføre yderligere stramninger om nødvendigt. Det behøver de ikke tykke manualer fra landspolitikerne om, siger Sophie Løhde.
Loven blev indgået mellem regeringen og Enhedslisten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu