Oppositionen kræver indsats mod »kaotisk« sengeroderi

22. februar 2013 10:25 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Oppositionen kræver indsats mod »kaotisk« sengeroderi
Billede mangler

Der skal ro på situationen, så man kan implementere nogle holdbare løsninger for de ældre, der bliver indlagt i tide og utide på de medicinske afdelinger.

 

Det mener de Konservative, efter at Politiken fredag kan fortælle, at hver femte patient på de medicinske afdelinger enten venter unødigt på at blive udskrevet eller kunne være visiteret til et tilbud med et lavere plejeniveau.

»Hvis man har kaotiske tilstande, hvor der ligger patienter på gangene, og hvor det hele sejler, så er det svært at få gjort de ting, der skal til for at sikre en god udskrivelse. Derfor bør man stoppe op og lade være med at nedlægge flere medicinske senge, så man kan sætte de gode løsninger i gang,« siger sundhedsordfører Benedikte Kiær (K).

En af de løsninger skal indebære en bedre kommunikation mellem de parter, der skal sørge for at afskaffe de kaotiske tilstande, mener Venstres sundhedsordfører.

»Der er behov for et betydeligt bedre samarbejde mellem kommunerne, regionerne og de praktiserende læger, hvis vi skal udnytte kapaciteten bedre og samtidig give de ældre et bedre tilbud, end de får i dag. Der skal være mere formelle aftaler, så den ene hånd ved, hvad den anden gør,« siger Sophie Løhde (V).

»Det er ikke i orden, at der ligger så mange færdigbehandlede ældre på de i forvejen hårdt pressede medicinske afdelinger, selv om deres behandling er afsluttet. Det er dårligt for de ældre, og det er dyrt for samfundet,« fortsætter hun.

Sophie Løhde mener, at man bør overveje at sætte sengepladsbetalingen op til et højere niveau, så regionerne kan opkræve en højere betaling fra kommunerne for de færdigbehandlede patienter, der venter på hjemsendelse. Benedikte Kiær vil i første omgang have sundhedsministeren til at kaste sig ind i sagen.

»Det der foregår lige i øjeblikket må få de ansvarlige politikere ude i regionerne og ministeren til at sætte sig sammen for at se på nogle af de gode forslag, der er kommet fra Lægeforeningen, sygeplejerådet og patientforeningen,« siger de Konservatives sundhedsordfører.

Benedikte Kiær har stillet sundhedsminister Astrid Krag (SF) et paragraf 20-spørgsmål, hvori oppositionsordføreren beder ministeren redegøre for, om hun vil tage kontakt til regionerne for at drøfte det forslag til en »Hjælpepakke mod overbelægning«, som Lægeforeningen, Dansk Sygeplejeråd og Danske Patienter sendte til Folketingets sundhedsudvalg torsdag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu