Oppositionen roser Sohn for brud med SF-linje

1. februar 2013 12:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Oppositionen roser Sohn for brud med SF-linje
SFs tidligere erhvervs- og vækstminister, Ole Sohn. Foto: Thomas A.

Den tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) er på helt rette spor, når han siger, at offentlige investeringer ikke er vejen til flere job.

 

Det mener to erhvervsordførere fra oppositionen, heriblandt de Konservatives Brian Mikkelsen (K).

– Hvis man laver offentlig politik, er det som at tisse i bukserne. Det kan godt være, at man bliver varm et kort stykke tid, men det bliver rigtigt koldt bagefter. Vores problem i Danmark er, at vi bruger alt for mange offentlige penge. Årsagen til at det gik galt i Europa var, at sydeuropæerne også havde en for stor offentlig sektor og brugte for mange penge. Det, der skal til, er reformer og fokus på erhvervslivet ved sænke skatter og afgifter. Så Sohn er på det helt rette spor, lyder det fra Brian Mikkelsen.

Ole Sohn har fortalt til Radio24syv, at den eneste måde at skabe flere job og vækst på er en markant forbedret konkurrenceevne i forhold til nabolandene, og det bør regeringen og oppositionen sikre ved en samlet plan aftalt mellem både Christiansborg og erhvervslivet såvel som lønmodtagerne, mener han.

Hans udmelding om, at offentlige investeringer ikke er vejen til flere job, er stik imod et flertal af rød bloks vælgere og SF-toppen. Samtidig viser en Gallup-måling i Berlingske, at hvis det står til Socialdemokratiet og SFs vælgere, bør Helle Thorning-Schmidts (S) regering iværksætte større offentlige investeringer for hurtigt at skaffe job til de ledige.

Venstres erhvervsordfører, Peter Christensen (V), glæder sig, at »Oles Sohns korte periode som erhvervsminister har gjort, at selv SFere har fået øjnene op for virkeligheden.«

– Men jeg ærgrer mig over, at han ikke har kunnet få overbevist sin egen regering. Venstre blev smidt ud af finanslovsforhandlingerne for 2013, netop fordi vi sagde, at der er behov for, at vi får fjernet nogle af de byrder, der er på de danske arbejdspladser. Det var et budskab, der ikke blev lyttet til, og i stedet valgte regeringen at lave finanslov med Enhedslisten, siger Peter Christensen til Berlingske Nyhedsbureau.

Hvor Ole Sohns plan ligger tæt op ad den vision, som Dansk Industris direktør, Karsten Dybvad, lancerede for nylig, arbejder SF på regeringsplan for at skrue op for de traditionelle offentlige investeringer og ned for erhvervslettelserne, herunder skatter, i den jobpakke, som regeringen vil præsentere til marts. I januar sagde SFs skatteminister, Holger K. Nielsen (SF), således, at det er vigtigt at fokusere på offentlige investeringer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu