ANNONCE

Opråb gav pote: “Dizzy” er anholdt

6. april 2021 16:37 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Nordjyllands Politi har tirsdag anholdt en mand, der menes at stå bag omfattende graffitti-hærværk i og omkring Aalborg

Opråb gav pote:
"Dizzy" har blandt andet malet dette på Vestergade i Nørresundby. Foto: Privat

Et opslag på Facebook har været med til at snøre sækken om en hærværksmand, der har huseret i Aalborg og omegn.

For en 40-årig mand, der menes at stå bag omfattende graffiti-hærværk i og omkring Aalborg og Nørresundby, er tirsdag blevet anholdt af Nordjyllands Politi.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse. I pressemeddelelsen betoner politiet også, at man har efterforsket sagen siden uge 11.

Hærværket er gået ud over adskillige butiksfacader og andre bygninger, og politiet har efterforsket sagen intenst, lyder det i en pressemeddelelse:

– Faktisk sætter vi ham i forbindelse med mindst 14 tilfælde af hærværk. Den type adfærd er ikke acceptabel, og det skæmmer det offentlige rum. Derfor sigter vi pågældende for groft hærværk – og vi håber, at det kan sætte en stopper for det, siger politikommissær Preben Bang Klitgaard i en pressemeddelelse.

“Dizzy”

Politiet opfordrer i samme ombæring til, at borgere, der har været udsat for hærværk af netop denne særlige type, retter henvendelser til politiet.

Manden har benyttet sig blandt andet af aliaset Dizzy samt bogstaverne 666 og pentagrammer. Har man fået dette malet på sin butik eller sit hjem, bedes man rette henvendelse til Nordjyllands Politi, hvis man da ikke allerede har gjort det.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Anholdelse vækker glæde

Sagen fik for alvor offentlighedens opmærksomhed, da boligselskabet Kontoret9000 rettede fokus på graffiti-hærværket i et Facebook-opslag:

Opslaget er delt og kommenteret vidt og bredt, og det glæder ejendomsadministrator Liza Winther, at politiet nu er skredet til anholdelse:

– Det er rigtigt godt politiarbejde, og jeg er også rigtigt glad for, at der er kommet så meget hjælp fra så mange borgere, siger Liza Winther til Newsbreak.dk.

Boligselskabet har i forbindelse med opslaget udlovet en dusør på 1000 kroner til den, der kom med det afgørende tip i sagen.

Det er dog endnu uvist, hvem pengene skal tilfalde:

– Så længe, personen bare er sigtet, så får jeg af gode grunde ikke at vide, hvem det er af politiet, siger Liza Winther.

Hun understreger dog, at hun er rigtigt glad for al den hjælp, der er kommet fra Facebook, hvor flere er stået frem med deres oplevelser med “Dizzy”.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu