Opråb i varmen: 100 hunde efterladt i stegende hede

17. maj 2018 08:33 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Dyrenes Beskyttelse advarer hundeejere mod at efterlade deres hund i bilen.

Opråb i varmen: 100 hunde efterladt i stegende hede
Selv om hunden kan virke trist over, at du forlader hjemmet, vil den til enhver tid hellere blive hjemme i et afkølet rum og med adgang til frisk vand end at sidde i en bagende bil. I værste fald kan det ende med at tage livet af den, siger Jens Jokumsen, der er chef for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse. Foto: Scanpix

Sommervejret er over os. Torsdag kan vi få årets 10. meteorologiske sommerdag med temperaturer over 25 grader.

Med varmen kommer også en advarsel fra Dyrenes Beskyttelse. Organisationen fraråder i en pressemeddelelse hundeejere mod at efterlade deres hund i bilen – også selvom det kun er kortvarigt.

Sidste år modtog Dyrenes Beskyttelses Vagtcantral 100 opkald fra personer, der var bekymrede for hunde, der var låst inde i varme biler. Det prøver organisationen at forebygge en gentagelse af.

– Mange forsøger at gøre det rigtige ved at stille bilen i skyggen, men det hjælper ikke, for skyggen er også varm, så der bliver alligevel som en ovn derinde, udtaler familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse, Jens Jokumsen, i pressemeddelelsen.

Temperaturen kan lynhurtigt stige i en parkeret bil – også selvom vinduerne er på klem. En dag, hvor det er 20-25 grader, vil temperaturen i parkeret bil på blot en halv time kunne nå op på 40-50 grader. Ifølge politiet kan det blive helt op til 80-90 grader i en bil, der står i solen i 20 graders varme.

Det er alt for høje temperaturer for en hund at opholde sig i. Den kan blive dehydreret og i værste fald kan det være livsfarligt.

Hvis du ser en hund, der er efterladt i en varm bil, må du i nogle tilfælde gerne slå en rude itu for at komme hunden til undsætning. Du kan læse mere om, hvordan du skal og må reagere, hvis du ser en hund i en varm bil, i artiklen her.

Fakta

Dyrenes Beskyttelses forholdsregler for dyr i bilen

Er det absolut nødvendigt kortvarigt at efterlade sin hund eller kat i bilen, har Dyrenes Beskyttelse en række enkle forholdsregler.

  • Efterlad aldrig et dyr i en varm bil
  • Parkér altid i skygge
  • Frisk luft er vigtigt, så åben mindst to vinduer eller bagsmækken, så der bliver luftgennemstrømning i kabinen
  • Giv adgang til frisk vand i bilen
  • Læg en seddel i forruden med dit mobilnummer, så du kan kontaktes, hvis en kritisk situation skulle opstå

Kilde: Dyrenes Beskyttelse

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu