ANNONCE

Opråb: Lad disse elever komme tilbage i skole

11. april 2020 08:29 | Af: Newsbreak.dk

Eleverne håber at kunne komme tilbage i skole snarest muligt, så de kan få det sidste ud af deres efterskoleophold.

30.000 elever er lige nu sendt hjem fra deres efterskoleophold på grund af corona-nedlukningen, og de må se langt efter at komme tilbage til efterskolelivet med natterend og morgensang.

Efterskoleeleverne er nemlig ikke omfattet af den første del af genåbningen af Danmark, som statsminister Mette Frederiksen præsenterede i mandags, og det ærgrer eleverne.

Blandt andet Markus Wirring, som fik afbrudt sit ophold i 10. klasse. Han har skrevet et læserbrev og startet en underskriftindsamling, der har fået mere end 2.000 underskrifter, og håber på at få politikernes opmærksomhed.

– Hen af opholdet er det kun blevet federe og federe, og så er det træls, at det knækker nu, der hvor det hele egentlig toppede, siger han til TV2 Østjylland.

De næste par måneder går han glip af omkring 25 gymnastikopvisninger og en dykkertur til Maldiverne.

– Lige nu vil jeg give alt for at komme tilbage. Hvis vi kunne afslutte det hele sammen i stedet for at sidde over messenger og have sidste skoledag, det ville være altafgørende. Det ville virkelig betyde meget.

I galleriet ovenfor kan du se flere billeder.

– Efterskolerne fylder for lidt

I Silkeborg sidder Oliver Kristensen også derhjemme. Han håber, ligesom Markus Wirring, at han snart kan komme tilbage til sin hverdag som elev i 10. klasse på Gudenådalens Efterskole.

– Jeg savner mine kammerater og en hverdag, hvor der sker noget hele tiden, siger Oliver Kristensen og fortsætter:

– Det har været det fedeste nogensinde, jeg håber, at vi kan få lov at komme tilbage på skolen så snart som muligt.

Han deler frustrationen over at være hjemsendt med sin mor, Gitte Kristensen, som har lavet et facebook-opslag rettet mod Mette Frederiksen og Pernille Rosenkrantz-Theil. Det har fået mere end 3600 delinger og 1800 reaktioner.

– Efterskolerne er blevet overset. Jeg synes simpelthen, at de har fyldt for lidt i debatten og også i tankerne hos regeringen, er jeg bange for, siger Gitte Kristensen til TV2 Østjylland.

Hvordan kan du være dommer over, om det er forsvarligt?

– Det kan jeg heller ikke være dommer over. Jeg ønsker, at efterskolerne ikke bliver overset. Jeg ønsker, at de får en særskilt vurdering af efterskolernes risiko for smittespredning, siger hun.

Gitte Kristensen og Markus Wirring er ikke de eneste, der har prøvet at få politikerne til at lave særregler for efterskolerne. I slutningen af marts blev der stillet et borgerforslag, der går på, at højskoler og efterskoler skulle udelukkes fra nedlukningen. Det har i skrivende stund mere end 17.000 underskrifter.

TV2 Østjylland har fredag forsøgt at få en kommentar fra både Børne- og Undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil, og Socialdemokratiets undervisningsordfører, Jens Joel, men ingen af dem har ønsket at svare på, hvorfor efterskoleeleverne ikke er blevet en del af den første plan for genåbning.

Citathistorie: TV2 Østjylland.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu