ANNONCE

Oprørere i knæ: Omringet af snigskytter

7. august 2012 16:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Oprørere i knæ: Omringet af snigskytter
Billede mangler

Oprørerne i Syrien kæmper tirsdag i Aleppo for at modstå en offensiv fra styrker, der er loyale over for landets præsident, Bashar al-Assad.
Men kampen bliver sværere og sværere for rebellerne, som er ved at løbe tør for ammunition.
– Den syriske hær forsøger at omringe Salaheddine fra to sider, siger oprørsleder Sheikh Tawfiq – med henvisning til den sydvestlige bydel, som har været skueplads for voldsomme kampe de seneste uger.
Bydelen Salaheddine er vigtig, fordi den er en af portene til Aleppo, som har 2,5 millioner indbyggere.
Mortergranater har tidligere tirsdag ramt bydelen, mens også kampvogne har indledt bombardementer. Angrebene har tvunget oprørerne til at søge dækning i sønderskudte bygninger og små sidegader.
Kampvogne er kørt ind flere steder i Salaheddine, og snigskytter fra hæren er placeret på hustage, hvilket forhindrer at rebellerne kan bevæge sig omkring.
Abu Ali, som er hærfører for en gruppe oprørere, siger, at snigskytternes tilstedeværelse gør det umuligt at sende forstærkninger og ikke mindst nye forsyninger af ammunition.
Han fortæller også, at fem af hans soldater mistede livet mandag, mens 20 blev såret. Men oprørerne fastholder, at de stadig har kontrol over de største gader i Salaheddine.
I begyndelsen af oprøret i Syrien, der begyndte i marts sidste år, var Aleppo forskånet for uroligheder.
Men de seneste uger er kampene i byen for alvor brudt ud, og øjenvidner har berettet om, at bombefly fra hæren har angrebet flere dele af Aleppo.
Titusindvis af syrere er på grund af de voldsomme kampe i Syrien flygtet til nabolandene. Alene fra Aleppo er mere end 200.000 mennesker flygtet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu