Oprørerne kæmper i forstæderne til Damaskus

7. februar 2013 12:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Oprørerne kæmper i forstæderne til Damaskus
Billede mangler

SYRIEN: For anden dag i træk er der hårde kampe i Syriens hovedstad, Damaskus, mellem oprørere og regeringsstyrker.

 

Ifølge Reuters er kampene koncentreret om de østlige forstæder og hovedstadens sydlige ringvej. Samtidig er præsident Assads elitestyrke, Republikanergarden, sat ind i kampene og bombarderer områderne med artilleri og missiler fra deres positioner på Qasioun-bjerget midt i hovedstaden. Oprørerne har løbet checkpoints og regeringshærens stillinger over ende i en nu to dage lang offensiv i Damaskus’ udkant. Ifølge oppositionskilder er det officerer, som er desserteret fra regeringshæren, der står i spidsen for offensiven.

Mindst 30 har mistet livet under nattens kampe, siger oppositionskilder til Reuters.

En leder af oprørsenheden Liwa al-Islam, Islam Alloush, siger til Reuters, at regeringshæren har trukket store styrker til for at tilbageerobre et strategisk vejkryds, hvorfra vejene henholdsvis fører ind til Damaskus og til den jordanske grænse.

Ifølge lederen er det ikke oprørernes hensigt i øjeblikket at føre kampen helt ind i det centrale Damaskus, men at svække regeringshærens forsvarslinjer og afskære kommandolinjerne fra den centrale del af hovedstaden ud til forstæderne.

Oprørerne bruger erobrede våben fra regeringshæren som blandt andet antiluftskyts, pansrede køretøjer og morterer i offensiven, oplyser oppositionskilderne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu