Optimisme og kagemand ved tredje møde i Forligsinstitutionen

15. marts 2013 11:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Optimisme og kagemand ved tredje møde i Forligsinstitutionen
Billede mangler

Der var brede smil og opløftet stemning foran Forligsinstitutionen i det centrale København kort før klokken 10 fredag formiddag.

 

Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, leverede sit udspil til en overenskomstaftale med Kommunernes Landsforening (KL) torsdag aften, og han forventer, at det er nok til at sætte et punktum den uforsonlige strid om lærernes arbejdstid.

»Med det vi har leveret, så har jeg meget svært ved at se, at vi ikke kan lande en aftale,« siger Anders Bondo Christensen til Berlingske Nyhedsbureau ved Forligsinstitutionen på Sankt Annæ Plads.

Men det kan blive langstrakte forhandlinger, erkender han.

»Vi har lovet Mette Christensen (forligskvinde, red.), at vi har afsat weekenden, og det har jeg gjort. Der er åbenbart én, der skal noget i morgen aften, så der får vi fri. Ellers har vi lovet at afsætte hele weekenden til og med søndag,« siger Anders Bondo Christensen med henvisning til sin egen 54 års fødselsdag lørdag.

Og det er måske også der, en af grundene til den opløftede stemning skal findes. En flok repræsentanter for Frederiksberg Kommunelærerforening var troppet op med en kagemand med påskriften »Tillykke Anders« og indholdet fra et par poser Matador Mix.

»Vi har lavet en kagemand til Anders, fordi han har fødselsdag i morgen, men først og fremmest er det et forsøg på at bringe noget sødt ind i forhandlingsrummet,« siger formand Ane Søegaard.

Om KLs chefforhandler, Michael Ziegler (K), vil blive tilbudt et stykke kagemand, vil hun lade Anders Bondo Christensen bestemme.

»Det er jo Anders’ kage, men han har været meget gavmild flere gange under det her forhandlingsforløb, så mon ikke også, at han er det denne her gang,« siger Ane Søegaard.

Kagemanden til trods er der for Michael Zieglers vedkommende ingen forventninger til den helt store imødekommenhed fra lærerformanden.

»Jeg er en lille bitte smule bekymret i forhold til intentionen hos Lærernes Centralorganisation (som Anders Bondo Christensen forhandler på vegne af, red.), da jeg i de sidste par dage har kunnet se, at de har brugt rigtig mange penge på dyre annoncekampagner. Det skal de selvfølgelig have lov til, men man kan bare være bekymret, om de reelt har intentioner om at finde en forhandlingsløsning,« siger Michael Ziegler.

Men så burde lærerne også være bekymrede, pointerer Anders Bondo Christensen.

»Rigtig mange kommuner bruger den direkte kontakt til forældrene til at sende et link til KLs kampagneside, hvor de mistænkeliggør lærernes arbejdsindsats på en måde, så lærerne i den grad føler sig trådt på. Så jeg ved ikke helt, hvem det er, der kører kampagner,« siger han.

Michael Ziegler understreger, at han er mødt op i Forligsinstitutionen for at finde en løsning, og at KL har varslet lockouten af lærerne netop for at tvinge dem tilbage til forhandlingsbordet.

»Vi vil rigtig gerne undgå at komme ud i den beklagelige situation, at lockouten bliver effektueret,« siger KL-forhandleren.

Hvis parterne ikke finder en løsning, kan en lockout træde i kraft 1. april, men kan udsættes to gange 14 dage af Forligsinstitutionen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu