Øremærket barsel til mænd vil give økonomisk gevinst

5. februar 2013 05:03 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Øremærket barsel til mænd vil give økonomisk gevinst
Billede mangler

På baggrund af sin økonomiske analyse Kvinders økonomiske bidrag til velfærdsstaten konkluderer økonom og professor ved Aarhus Universitet Nina Smith, at en mere ligeligt fordelt barselsperiode mellem kvinder og mænd vil være en økonomisk fordel for staten. Det skriver Information tirsdag.

 

Nina Smith vurderer, at hvis mænd og kvinder i højere grad deles om barsel, børn og karriere, vil samfundet undgå, at en stor del af det, vi har investeret i uddannelse, ikke bliver udnyttet.

Hun mener ifølge Information, at det vil give »en betydeligt mere kvalificeret og effektiv arbejdsstyrke og beskæftigelse og dermed større skatteprovenu.«

Hendes analyse viser, at en kvinde igennem et liv koster staten 1,6 millioner kroner, mens en mand bidrager med et overskud til staten på 0,6 millioner kroner. Det skyldes, at det overvejende er kvinderne, der tager barselsorlov, hvormed staten ikke får det fulde udbytte af det beløb, der investeres i kvinders uddannelse.

Mette Verner, forskningschef i økonomi ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, er enig i Nina Smiths vurdering.

– Hvis det er sådan, at kvinder og mænd i højere grad får det fulde ud af deres uddannelse, er det bedre for samfundet. De opgaver, kvinderne udfører i hjemmet, bliver der ikke sat værdi på, så det er selvfølgelig også derfor, kvinder kommer så negativt ud i regnskabet, siger hun til Information.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu