Oscar-show med overraskelser

25. februar 2013 16:32 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Oscar-show med overraskelser
Billede mangler

Oscar-showet med dansk deltagelse blev en skuffelse for manden bag blandt andet »Schindlers Liste« og »Saving Private Ryan«, instruktøren Steven Spielberg, der var nomineret som bedste instruktør for filmen »Lincoln«.

 

»Jeg tænkte, at det var Spielbergs. Jeg havde simpelthen ikke set den komme,« siger Louise Kidde Sauntved, kulturjournalist og filmanmelder på Berlingske.

I stedet gik den prestigefyldte titel til Ang Lee, der har instrueret filmen »Life of Pi«. Filmen er ellers mest rost for sin teknisk stærke udførsel.

»Jeg ved ikke, om det var en skuffelse. »Life of Pi« er en flot film og godt instrueret. Men jeg tror også, at Steven Spielberg selv blev lidt overrasket,« siger Louise Kidde Sauntved, der fulgte prisuddelingen natten til mandag dansk tid.

Oscar-showet adskilte sig fra tidligere år, fordi der var mere fokus på selve showet og så stod overrækkelserne mere i baggrunden. Showet var præget af værten, Seth MacFarlane, hvis vittigheder ikke altid knægtede publikums lattermuskler. Heller ikke Louise Kidde Sauntved var vildt imponeret over MacFarlane.

»Jeg synes, værten manglede passion. En Oscar-vært skal føle noget for »The Oscars«. Samtidig var konceptet med at fokusere på musicals og dansesange i showet ikke vanvittigt spændende at se på i flere timer,« siger hun.

Årets danske nominering udløste ingen Oscar til filmen »En Kongelig Affære«, men det overrasker ikke filmanmelderen.

»Havde det været et andet år, kunne filmen have vundet, men der var ingen, der kom i nærheden af »Amour«. Man skal bare klappe i hænderne over nomineringen. Det er bare ærgerligt, at det var et år med så stærke kandidater,« siger Louise Kidde Sauntved, der også mener, at det var fuldt fortjent, at hovedprisen for årets bedste film gik til »Argo«, fordi den kunne formidle vigtige emner på en let tilgængelig måde.

Årets Oscar-show var nummer 85 i rækken prestigefyldte uddelinger, der har fundet sted siden 1929.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu