Østergaard »sikker på gode løsninger« i SU-reform

28. februar 2013 21:32 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Østergaard »sikker på gode løsninger« i SU-reform
Billede mangler

Partierne i forligskredsen bag den nuværende SU-aftale mødtes torsdag aften til forhandlinger om regeringens forslag til en SU-reform, og det er en tilfreds uddannelsesminister, der har modtaget spørgsmål og forslag fra Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti.

 

»Jeg synes, det var konstruktive drøftelser og glæder mig til nu at få svaret på alle forligspartiernes spørgsmål og få kigget på de forslag, de havde.

Og så er jeg meget fortrøstningsfuld over for, at vi i løbet af de kommende uger vil kunne få lavet en SU-reform, som har det resultat, regeringen sigter på, nemlig at få et solidt bidrag til ambitionen om at få gang i jobskabelsen i Danmark,« siger Morten Østergaard (R), der erklærer sig »sikker på, at vi nok skal finde nogle gode løsninger.«

Dansk Folkeparti forholder sig skeptisk over for flere dele af regeringens forslag, blandt andet at ændre ordningen med det sjette SU-år og afskaffelsen af den regel, der giver ansøgere mulighed for at gange deres adgangsgivende eksamenssnit med 1,08. Men det vil ministeren ikke direkte forholde sig til uden for forhandlingslokalet.

»Jeg tror ikke, det giver mening, at jeg forhandler med partierne via medierne, men regeringen er bestemt også skeptisk over for at fjerne det sjette SU-år, det er derfor, vi har fremlagt et forslag om at bevare det i modsætning til, hvad VKO aftalte før sidste valg,« siger ministeren.

Det er således kun studerende, der venter mere end to år på at gå i gang med en videregående uddannelse, som kan vinke farvel til det sjette SU-år.

Netop torsdag var tusindvis af unge studerende og elever på ungdomsuddannelser samlet i hovedstaden for at demonstrere mod nedskæringer på SUen.

»Jeg glæder mig over, vi har et aktivt demokrati. Hvis studerende eller andre godtfolk er utilfredse med det, der foregår på Christiansborg, er de mere end velkomne til at demonstrere deres syndpunkter,« siger ministeren.s

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu