Østergaard til studerende: Alle er nødt til at bidrage

4. februar 2013 00:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Østergaard til studerende: Alle er nødt til at bidrage
Billede mangler

Landets studerende skal tage et medansvar i forhold til at fremtidssikre et socialt afbalanceret SU-system.

 

Sådan lyder opfordringen fra uddannelsesminister Morten Østergaard (R), der mandag vender tilbage fra barsel og melder sig ind i den ophedede diskussion om fremtidens SU-system.

På sin Facebook-profil advarer ministeren de studerende mod at kræve mere, end man har behov for.

– De studerende skal vænne sig til tanken om, at man i højere grad skal tage ansvar for sit studieforløb, når man modtager støtte fra et af verdens mest generøse SU-systemer, og at tiden ikke er til, at man kræver mere, end man har behov for, skriver ministeren.

Inden for kort tid vil regeringen præsentere sit bud på en reform af SU-systemet, som samlet set skal give et provenu på to milliarder kroner. Reformen skal bidrage til at betale den regning, som regeringens mål om at skabe den dygtigste generation nogensinde, udløser.

For at få regnestykket til at gå op, må alle bidrage, lyder budskabet fra ministeren.

– Regeringen har vist, at vi er klar til at prioritere, og krone for krone har vi finansieret rekordoptaget på uddannelserne, og vi vil fortsætte på samme vis de kommende år, hvor der fortsat vil være brug for at oprette flere studiepladser. Men alle er nødt til at bidrage, skriver ministeren, der vil møde de studerende til debatter på flere af landets universiteter i løbet af februar måned.

– Mit budskab vil dér som her være, at der er og skal være god tid til at tænke sig om, få noget erhvervserfaring og opleve verden, og at ingen danske unge skal tvinges eller presses igennem et uddannelsessystem, skriver Morten Østergaard, der tilføjer:

– Men også at de studerende ligesom alle andre i det danske samfund skal indstille sig på, at der skal gøres en indsats, og at alle må rette sig ind efter de tider, vi lever i, og tage ansvar for det store uddannelsesløft, der vil komme os alle til gode, skriver han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu