Østrig anklager EU for forskelsbehandling

13. marts 2012 12:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Østrig anklager EU for forskelsbehandling
Billede mangler

Indholdet af finanspagten bliver i disse dage sat på prøve, når EU-landenes finansministre mødes for blandt andet at drøfte sanktioner i form af økonomiske straffe til lande, der ikke overholder de udstedte budgetgrænser.
Men de drøftelser foregår ikke helt uden problemer. Nu har Østrigs finansminister Maria Fekter udtalt, at hun har på fornemmelsen, “at forskelsbehandling bliver anvendt.”
Mandag fik Spanien nemlig lov til at køre endnu et år med et underskud på 5,3 procent af bruttonationalproduktet, hvilket er noget højere end de 4,4 procent, som finanspagten giver lov til.
Det har nu fået Østrig til at anklage EU for forskelsbehandling, da Ungarn ikke har kunnet få samme tilladelse og dermed står til at miste et EU tilskud på omkring 3,6 milliarder kroner, da de også har for stort et underskud i forhold til deres bruttonationalprodukt.
Udover økonomiske sanktioner skal EU’s finansministre også drøfte den omstridte skat på finansielle transaktioner. Den såkaldte tobin skat.
Og i denne sag skriver Financial Times, at Frankrig har opbakning fra mindst otte lande til at få indført skatten, der skal øge de finansielle institutioners bidrag til de mange redningspakker, som landene har stykket sammen i de seneste år.
Foruden Frankrig støtter Østrig, Belgien, Finland, Tyskland, Grækenland, Italien, Portugal og Spanien en skat på finansielle transaktioner.
Økonomiminister Magrethe Vestager (R) vil ikke melde noget ud om det danske standpunkt til skatten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu