Østrigsk gidsel beder om hjælp i video

23. februar 2013 21:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Østrigsk gidsel beder om hjælp i video
Billede mangler

YEMEN: Med en kalashnikov rettet mod hovedet ser Dominik Neubauer bønfaldende på kameraet og beder den østrigske regering og EU om at give sine gidseltagere de løsepenge, som de kræver.

 

»Mor, far, Lucas og Angela, jeg elsker jer over alt på jorden. Indtil videre er jeg ved godt helbred,« siger han henvendt til sin familie.

Videoen, som Østrigs udenrigsministerium har modtaget lørdag, er det første livstegn i månedsvis fra den 26-årige østrigske studerende, der i der blev bortført 21. december sammen med et finsk par i centrum af Yemens hovedstad, Sanaa.

Til Reuters siger en talsmand for udenrigsministeriet, at man går ud fra, at videoen er ægte, samt at man samarbejder intensivt med de yemenitiske myndigheder og den finske regering for at få gidslerne løsladt. Talsmanden understreger dog også, at Østrig ikke vil lade sig afpresse af gidseltagerne, som endnu ikke har identificeret sig.

En talsmand for Finlands udenrigsministerium oplyser til Reuters, at man ikke har modtaget en tilsvarende video med det finske par.

Ifølge den yemenitiske regering blev de tre vesterlændinge kidnappet af lokale stammefolk, men er siden blevet solgt videre til medlemmer af terrornetværket al-Qaeda. Gidslerne menes at opholde sig i byen al-Mensah syd for hovedstaden, og i sidste måned bremsede regeringen en militæroffensiv mod islamistiske oprørere i området, mens lokale stammeledere forsøgte at forhandle om gidslernes løsladelse.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu