ANNONCE

Otte dage senere: Her står virus-hospital

3. februar 2020 08:14 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Myndighederne gør klar til mandag at åbne et lynbygget nødhospital, der skal behandle virusramte patienter. Det har taget op mod 3000 arbejdere otte dage at bygge.

Et nyt lynbygget hospital i den kinesiske storby Wuhan, hvor coronavirusset har sit epicenter, står færdigbygget efter blot otte dage, melder kinesiske statsmedier ifølge BBC natten til mandag dansk tid. Hospitalet skal ifølge medierne være klar til at åbne mandag.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Myndighederne i Hubei-provinsen, hvor Wuhan ligger, har sat gang i lynbyggeri af to ekstra hospitaler for at håndtere virusudbruddet, som har medført overbelægning på provinsens hospitaler.

Alene i Hubei er der 11.177 bekræftede smittetilfælde, mens virusset har kostet 350 personer livet i provinsen. Det er så absolut flest tilfælde og dødsfald for et område i verden.

Det nye Huoshenshan Hospital i provinsens hovedstad, millionbyen Wuhan, vil kunne rumme 1000 patienter. Navnet betyder “Ildgud-bjerg”.

Medicinske mangler

Ifølge lokale tv-stationer er omkring 1400 læger og sundhedspersonale fra det kinesiske militær, hvoraf nogen har tidligere erfaring med smitsomme virusudbrud, ankommet til Wuhan.

Hospitalerne i Hubei-provinsen er ifølge blandt andet The Washington Post både blevet underbemandede og voldsomt overbebyrdede i takt med at virusset har spredt sig. Samtidig er der flere hospitaler, som melder om mangel på medicinske forsyninger.

– De medicinske forsyninger er ved at løbe tør – hjælp, har børnehospitalet i Wuhan skrevet på sociale medier.

Ifølge The Washington Post nogle ansatte på hospitaler sågar begyndt at bære ble, fordi de har for travlt til at gå på toilettet. Det skrev avisen tilbage i slutningen af januar i en artikel om de pressede hospitaler i Wuhan.

Mange flere mistænkte

På nationalt plan i Kina er der over 17.000 bekræftede smittede. Derudover er der ifølge de kinesiske sundhedsmyndigheder 21.558 personer, som man mistænker kan være smittet af coronavirusset.

Virusset har desuden spredt sig til over 20 andre lande, heriblandt flere i Europa. Uden for Kina er der blevet bekræftet et enkelt dødsfald som følge af virusudbruddet i Filippinerne. Der var tale om en kinesisk mand fra Wuhan.

I Danmark er i alt fire personer i hjemmekarantæne på grund af mistanke om smitte, mens en femte person er indlagt på et hospital i Belgien med symptomer, der kan være coronavirus-smitte.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu