ANNONCE

Otte lejligheder ramt af kraftig brand

10. juni 2018 06:32 | Af: Mogens Sørensen, redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Flere lejligheder er i brand i en ejendom i Københavns Nordvestkvarter. Ingen meldinger om tilskadekomne.

En beboelsesejendom er lørdag aften brudt i brand på Frederikssundsvej i Københavns Nordvestkvarter. Det oplyser Hovedstadens Beredskab.

– Det brænder kraftigt. Ilden har fat i en opgang, i flere lejligheder og i taget, fortæller operationschef Mads Graversen kort efter klokken elleve lørdag aften.

Det drejer sig om Frederikssundsvej 96 og 98, som er tæt på Bellahøj.

Fra Københavns Politi oplyser vagtchef Thomas Tarpgaard, at der ingen tilskadekomne er.

– Man har været alle lejlighederne igennem, og der er heldigvis ingen, der er kommet til skade, siger han kort før klokken et natten til søndag.

– Lige nu er man ved at underrette beboerne om, hvor de kan bo, og hvor de ikke kan bo, tilføjer han.

Særdeles omfattende

Ifølge vagthavende operationschef ved Hovedstadens Beredskab Tim Ole Simonsen er der tale om en “særdeles omfattende brand”.

– Bagtrappen og tagkonstruktionen er bortbrændt. Bagtrappen helt fra jordniveau og op til taget. Og branden har bredt sig fra bagtrappen og ind i en del lejligheder, fortæller han omkring klokken et natten til søndag.

Der er ifølge beredskabet fem etager i ejendommen. Otte lejligheder er direkte brandskadet, mens der er brand- og vandskader i omkring 12-14 lejligheder.

– Vi har stoppet udbredelsen af branden, men vi kommer til at arbejde derude hele natten med efterslukning. Dels oppe i det tag, som er styrtet sammen, og som ligger oppe øverst på bygningen, og så inde i alle de lejligheder, hvor der har været brand, siger Tim Ole Simonsen.

Tag faldt ned på bilforhandler

Han fortæller videre, at branden nåede at sprede sig til en autoforhandler på nabogrunden.

– Dele af taget fra beboelsesejendommen er styrtet ned oven på denne her autoforhandler og har antændt taget på den.

– Det fik vi dog relativt hurtigt fat om. Så der har været skade hos autoforhandleren, men branden er også stoppet der, siger han.

Ifølge Hovedstadens Beredskab blev der klokken 00.30 holdt et informationsmøde for beboerne, hvor der blev informeret om den videre proces, eftersom en del beboere skal genhuses.

Tim Ole Simonsen oplyser desuden, at Frederikssundvej vil være spærret hele natten på stykket mellem Hulgårds Plads og Bellahøj.

Hovedstadens Beredskab beretter via sin Twitter-profil, at man har haft indsat en drone med et termisk kamera for at gøre slukningsarbejdet mere effektivt. Det termiske kamera kan opfange gløder og småbrande i tagkonstruktionen.

– Slukningen kan derfor målrettes og ske med mindre vandforbrug, skriver Hovedstadens Beredskab.

Newsbreak.dk har søndag morgen uden held forsøgt at kontakte Københavns Politi for yderligere oplysninger om branden.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu