ANNONCE

Otte ministre i isolation efter coronaudbrud

3. november 2020 15:57 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Udbrud af corona på Christiansborg aflyser spørgetime.

Otte ministre i isolation efter coronaudbrud
Dagens spørgetime med Statsministeren er aflyst på grund af corona. Formand for Folketinget Henrik Dam Kristensen i en næsten tom Folketingssal på Christiansborg. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

I alt otte ministre fra S-regeringen har valgt at isolere sig, og flere af dem venter nu svar på en test for coronavirus.

Fem af ministrene skriver tirsdag på sociale medier, at de holder sig hjemme, fordi de har deltaget i et møde med en person, der er smittet med coronavirus. De har ikke selv nogen symptomer.

Det drejer sig om beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, miljøminister Lea Wermelin samt Mogens Jensen, der blandt andet er fødevareminister.

Derudover skrev justitsminister Nick Hækkerup (S) mandag på Facebook, at han har symptomer på coronavirus og er blevet testet. Resultatet af testen er endnu ikke offentliggjort.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) har været til møde med justitsministeren, og derfor har han også valgt at blive hjemme, indtil Nick Hækkerup har fået svar på sin test.

Med samme begrundelse er tirsdagens spørgetime blevet aflyst efter anmodning fra statsminister Mette Frederiksen (S). Hun har også siddet i møde med Nick Hækkerup.

Det er uklart, om Mette Frederiksen også arbejder hjemmefra.

Også finansminister Nicolai Wammen (S) venter svar på en coronatest, efter at have holdt møde med Nick Hækkerup.

S-folketingsmedlemmet Kasper Sand Kjær har sat sig selv i hjemmekarantæne, efter at han har været i kontakt med en smittet person.

I alt er fire medlemmer af Folketinget blevet konstateret smittet inden for det seneste døgn.

Socialdemokratiets retsordfører, Jeppe Bruus, meddelte mandag, at han er blevet testet positiv for coronavirus.

Venstres forsvarsordfører, Lars Christian Lilleholt, meddelte tidligere tirsdag, at han mandag aften blev indlagt på Odense Universitetshospital.

“Jeg blev i aftes indlagt på Odense Universitets Hospital med ondt i bryst og hovedpine. En coronatest viste, at jeg er smittet med Covid-19. Der er stødt en lungebetændelse til. Jeg er i gode hænder, omend jeg er noget syg og bliver behandlet med bl.a. Remdicivir. Alle, jeg har været i nær kontakt med de seneste 5 dage, opfordres til at lade sig teste. Pas godt på hinanden”, skriver han på sin Facebook-side.

To fra De Konservatives folketingsgruppe er ligeledes konstateret smittet.

Den ene er formand Søren Pape Poulsen, som er den første partiformand, der er blevet testet positiv for coronavirus.

“Siden jeg i fredags fik kendskab til, at en kollega var blevet testet positiv, har jeg fulgt forholdsreglerne og gik i karantæne og blev testet. Det svar har jeg fået nu, og jeg er smittet”, skriver han blandt andet på sin Facebook-side.

Partifællen Egil Hulgaard meddelte allerede mandag, at han var blevet testet positiv.

Egil Hulgaard vikarierer i øjeblikket i Folketinget for partifællen Mette Abildgaard, der er på barsel.

Fakta

Corona i Folketinget

* Statsminister Mette Frederiksen (S): Har deltaget i møde med justitsministeren, der har symptomer, og er derfor ikke mødt op i Folketinget tirsdag.

* Udenrigsminister Jeppe Kofod (S): Har ikke symptomer, arbejder hjemme og afventer testsvar. Har ligeledes deltaget i møde med justitsministeren.

* Finansminister Nicolai Wammen (S): Har ikke symptomer, men arbejder hjemme og afventer testsvar. Har deltaget i møde med justitsministeren.

* Justitsminister Nick Hækkerup (S): Har symptomer, afventer testsvar.

* Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S): Afventer testsvar efter møde med person, der er testet positiv. Ingen symptomer.

* Minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde Mogens Jensen (S): Afventer testsvar efter møde med person, der er testet positiv. Ingen symptomer.

* Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S): Afventer testsvar efter møde med person, der er testet positiv. Ingen symptomer.

* Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S): Afventer testsvar efter møde med person, der er testet positiv. Ingen symptomer.

* Miljøminister Lea Wermelin (S): Afventer testsvar efter møde med person, der er testet positiv. Ingen symptomer.

* Kulturordfører Kasper Sand Kjær (S): Afventer testsvar efter møde med person, der er testet positiv. Ingen symptomer.

* Retsordfører Jeppe Bruus (S): Testet positiv.

* Retsordfører Karina Lorentzen (SF): Afventer testsvar efter at have været i nærkontakt med Jeppe Bruus.

* Gruppeformand Peter Skaarup (DF): Afventer testsvar efter at have været i nærkontakt med Jeppe Bruus. Ingen symptomer.

* Retsordfører Naser Khader (K): Afventer testsvar.

* Forsvarsordfører Lars Christian Lilleholt (V): Indlagt med coronavirus.

* Miljøordfører Egil Hulgaard (K): Testet positiv.

* Forsvarsordfører Niels Flemming Hansen (K): Meddelte allerede fredag i sidste uge, at han var testet positiv.

Kilder: Ritzau, Facebook og Twitter.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu