Otte påvirkede skraldemænd bortvist

10. januar 2019 14:06 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Blev fanget af en uvarslet test.

Otte påvirkede skraldemænd bortvist
Arkivfoto.

Otte skraldemænd fra Vejle blev onsdag morgen med omgående virkning bortvist fra deres arbejde.

Det skete efter en uvarslet alkohol- og narkotest viste, at de i et eller andet omfang var påvirket. Det skriver Ekstra Bladet.

– Vi har en nul tolerance-politik, og medarbejderne ved, at vi laver disse rutinemæssige tjek på alle vores 600 ansatte, siger  Line Meldgaard, der er direktør og personaleansvarlig i firmaet Meldgaard til avisen.

Meldgaard  har eksisteret siden 1976 og står ifølge egne oplysninger for indsamlingen af dagrenovation hos cirka 15 procent af alle husstande i Danmark og beskæftiger omkring 300 renovationsarbejdere på landsplan.

– Jeg må indrømme, at vi blev noget overraskede over, at de otte nu tidligere ansatte var påvirkede. Vi bliver altid overraskede, hvis en ansat er påvirket under et tjek. Men otte mand er naturligvis dybt beklageligt, fastslår Line Meldgaard overfor Ekstra Bladet.

Skulle øge sikkerheden

Det er ti år siden Meldgaard indførte de uvarslede alkohol- og narko-tests. Det skete for at øge sikkerheden i virksomheden.

Hos 3F, der organiserer skraldemændene, er gruppeformand Svend-Åge Hansen klar i mælet hvad angår kørsel i påvirket tilstand:

– Hvis det er beviseligt, at de har gjort det, er bortvisningen helt fin, hvis du spørger mig. Jeg kan ikke stå inde for, at der er nogen i transportbranchen overhovedet, der kører påvirket rundt, siger han til Vejle Amts Folkeblad.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu