Otte sydafrikanske betjente arresteret for politivold

2. marts 2013 00:06 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Otte sydafrikanske betjente arresteret for politivold
Billede mangler

SYDAFRIKA: Otte sydafrikanske betjente er blevet arresteret på grund af en episode, hvor en anholdt blev slæbt efter en politibil og senere døde af sine kvæstelser, skriver BBC.

 

En undersøgelse er sat i gang for at klarlægge omstændighederne.

Videooptagelser viser, hvordan den anholdte bliver slæbt gennem gaderne med hænderne i håndjern fastgjort til politibilen.

Politikommisær Riah Phiyega takker folk for afsløringen af »afstumpet og uacceptabel adfærd«.

Sydafrikas præsident kalder episoden »rædselsvækkende« og »uacceptabel«.

De otte betjente blev i første omgang suspenderet, men det blev senere meddelt, at de nu var arresteret og skal møde i retten 4. marts.

Den 27-årige taxachauffør Mido Macia døde af indre blødninger og de kvæstelser, han havde pådraget sig i hovedet, efter sin anholdelse i Daveytown øst for Johannesburg, viser en første obduktion.

Han blev angivelig anholdt for at have parkeret sin bil på en måde, så den blokerede trafikken.

Videoen, som tilsyneladende er blevet optaget af en forbipasserende, viser en stor menneskemængde, der ser på, mens uniformerede betjente binder ham til politibilen og slæber ham med sig, da de kører væk.

Det skabte stor vrede i befolkningen, da videoen blev vist på tv.

En mindre gruppe demonstranter samlede sig fredag foran politistationen, hvor den 27-årige taxachauffør døde i sin celle, og råbte slagord mod politiet.

Sydafrikansk politi har udtrykt »ekstremt chok og forargelse« over optagelserne.

»I videoen er det tydeligt, at Mido Macias rettigheder er blevet overtrådt på den mest ekstreme måde,« hedder det i en erklæring fra politiet.

»Det er en afskyelig opførsel, vi ser i videoen, begået af betjente, som forventes at tjene og beskytte borgerne.« hedder det videre.

Sydafrikas politistyrke er allerede under intens bevågenhed, efter betjente skød og dræbte 34 minearbejdere sidste august.

Politiets troværdighed led yderligere skade, da det kom frem, at politianklageren i sagen mod OL-atleten Oscar Pistorius selv er anklaget for mordforsøg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu