ANNONCE

Otte tidligere vindere af Den store Bagedyst

28. november 2020 21:15 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Den store bagedyst har siden programmets premiere i 2012 udråbt et hav af dygtige amatørbagere som vinder.

Netop som Den store bagedyst igen er ovre, er det en god anledning til at se tilbage på programmets historie og de mange forskellige vindere af Den store bagedyst gennem årene.

Kagekonkurrencen har siden programmets premiere i 2012 udklækket mange vindere, og i galleriet ovenfor kan du møde de tidligere vindere af Den store bagedyst.

Hende, der løb af med sejren i Den store bagedyst sæson 1, havde på daværende tidspunkt ikke forstået, hvor stor en ting, Den store bagedyst ville blive.

Et nyt bagekoncept på tv

I 2012 ville Danmarks Radio prøve et nyt koncept af, som kanalen havde set på britisk tv. Her samledes en gruppe amatørbagere om forskellige udfordringer indenfor bagværk.

Da Nana Sefeld Dalby – dengang Frolov – allerede år forinden havde interesseret sig for kagekonstruktion, var hun et kendt navn i bloggeruniverset, der var dedikeret til bagværk.

Og det var her muligheden for medvirken i programmet bød sig.

– En caster havde på en måde infiltreret et af de der kageforum, og der blev vi spurgt, om vi ville komme til casting på et bageprogram, fortæller Nana Sefeld Dalby til Kendte.dk.

På den både blev Nana Sefeld Dalby den første af flere vindere af Den store bagedyst, men før hun kom så langt, skulle hun lige castes.

Hvem gider at se det?

Selv om Nana Sefeld Dalby selv fandt kage og alt hvad der dertilhører interessant, så kunne hun ikke forestille sig, at programmet ville få mange seere. Hun kastede sig dog alligevel ud i udfordringen.

– Jeg blev inviteret til en casting i Aarhus. Efterfølgende kom jeg til flere castings, indtil antallet af deltagere var skåret ned, så blev jeg ringet op og spurgt, om jeg ville deltage, siger Nana Sefeld Dalby og fortsætter:

– Udover at jeg tænkte, at det ville være sjovt, tænkte jeg også: Hvem har lyst til at se det her program?

Det var lidt af en overraskelse, da Nana Sefeld Dalby havde kæmpet sig hele vejen til finalen, hvor hun blev udråbt som vinder af Den store bagedyst sæson 1. Hun skrev da sig ind i historien som den første blandt flere vindere af Den store bagedyst.

– Jeg havde ingen fornemmelse af, at det var mig, der skulle vinde. Der var mange, der var bedre til at bage end mig, da programmet startede. Jeg havde for eksempel aldrig lavet en tærte før eller kogt en kagecreme, siger Nana Sefeld Dalby.

Hendes medvirken i Den store bagedyst ændrede Nana Sefeld Dalbys liv, og hun skrev sig ind i historiebøgerne ved at være den første vinder af Den store bagedyst. Siden har flere vindere fulgt trop.

Du kan se alle vinderne af Den store bagedyst gennem tiden i galleriet ovenfor.

Vinderne gennem tiden

Hvad Nana Sefeld Dalby dengang ikke vidste var, at Den store bagedyst blev en kæmpe succes. Siden hun vandt i 2012, er programmet fortsat fast inventar på DR.

Der er stadigvæk tusindvis af seere, der kigger med, når årets vinder af Den store bagedyst skal kåres.

På trods af, at der over de mange sæsoner er sket udskiftning i værter, dommerpanel og udfordringer, så kan der fortsat kun kåres en vinder.

Alle vindere har skilt sig ud på hver deres måde, men i 2018 blev der slået rekord, da Emil som den yngste deltager nogensinde vandt Den store bagedyst.

I 2019 var det Frederikke Legaard, der gjorde Nana Sefeld Dalby og øvrige vindere, kunsten efter og vandt Den store bagedyst.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu