Ottesen Gray har brækket tåen

6. januar 2013 10:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ottesen Gray har brækket tåen
Foto: Jeanetteottesen.dk.
Brækket fod koster lang træningspause. Foro: Jeanetteottesen.dk.

Brækket tå koster lang træningspause. Foto: Jeanetteottesen.dk.

Træningsuheld sætter Jeanette Ottesen Gray ud af spillet i op til seks uger.

 

Det var en humpende verdensmester i svømning, der ankom til gallashowet Sport 2012 i Herning.

 

Jeanette Ottesen Gray havde sin ene fod i en stram forbinding, efter et træningsuheld havde sat hende ud af spillet i ferien.

 

Resultatet er en brækket fod, der delvist holder den danske svømmestjerne væk fra bassinet i mere end en måned.

 

– I julen lavede jeg jiu-jitsu som alternativ træning. Så var jeg oppe og kæmpe mod en mand, som jeg faktisk var stærkere end. Så tog han fat i min tå og brækkede den, lyder det ærgerligt fra Jeanette Ottesen Gray, der for variationens skyld prøvede kræfter med den japanske nærkampsdisciplin.

 

Forberedelser sat tilbage Uheldet betyder, at hun bliver sat tilbage i sine forberedelser til sommerens VM på langbane, hvor hun risikerer at miste sit verdensmesterskab.

 

– Jeg kan ikke bruge det ene ben for tiden. Jeg kan sjippe på et ben og svømme med et ben, og lave en masse situps og armbøjninger på et ben. Men jeg kan ikke træne, forklarer Jeanette Ottesen Gray, der til gallashowet var ledsaget af sin mand, Bobby William Gray.

 

Den brækkede fod betyder, at hun må holde sig fra den normale træning i mellem fire til seks uger.

 

– Det er desværre lidt lang tid. Det er lidt irriterende lige nu, at jeg ikke kan svømme ordentligt. Jeg kan heller ikke løbe og faktisk heller ikke gå rigtigt, lyder det.

 

Før sommerens VM er hun gået i tænkeboks. Det store spørgsmål er, om hun vil forsvare sit verdensmesterskab på 100 meter fri, eller i stedet alene satse på favoritdisciplinen 50 meter butterfly. Begge løb bliver afviklet i løbet af den samme dag.

 

– Jeg har ikke tænkt mig, at gøre som jeg plejer og satse på begge dele. Men meget kommer an på, hvor god form jeg kommer i. Ottesen er ikke meget for, måske, frivilligt at opgive sit verdensmesterskab, der samtidig var hendes helt store gennembrud som svømmer.

 

– Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, og det gør lidt ondt i hjertet. Men det var en beslutning, jeg tog efter OL. At jeg ville forsøge at leve livet anderledes. Hvis man vil det, koster det nogle ting, forklarer hun.

 

Sommerens VM på kortbane foregår i Barcelona og begynder den 28. juli.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu