ANNONCE

Øv! Sommerugen slutter som en krudttønde

27. juli 2012 09:14 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Øv! Sommerugen slutter som en krudttønde
Billede mangler

Det var ellers lige så dejligt. Endelig fik vi en tiltrængt smagsprøve på det danske sommervejr, når det er bedst. Men en smagsprøve var alt, det kunne blive til i denne omgang.
For i weekenden slutter sommervejret, og det kan meget vel ske med bulder og brag, siger DMI’s vagtchef, Frank Nielsen.
– Den varme sommeruge, vi har haft, afsluttes brat, når en markant koldfront passerer landet lørdag, siger Frank Nielsen.
Han forklarer, at de seneste dages varme kan sammenlignes med krudt, vi hælder på en tønde. Når kold luft i weekenden presser sig på, kan det blive antændingen af lunten til krudttønden.
Det er endnu usikkert, hvor kraftigt det udvikler sig, men regn og torden får vi, lover vagtchefen.
– Skyer, regn og tordenbyger trækker ind over landet natten til lørdag, og lørdag begynder gråt og vådt for alle, lyder det fra meteorolog Frank Nielsen.
I værste tilfælde kan det ende i kraftig torden og eventuelle skybrud.
– Vi kan også være heldige, at det ender med at blive en fredelig fuser, tilføjer han.
Fronten kommer til Jylland først, og i løbet af lørdagen når det at klare op i den vestlige del af landet, mens den østlige del må vente helt frem til natten til søndag, før fronten slipper sit tag helt.
– Lørdag kan temperaturen i de østlige egne måske nå at snige sig op på de 25 grader, inden fronten får ordentligt fat, men ellers må vi vænne os til betydeligt lavere temperaturer fra weekenden.
– Det generelle temperaturniveau falder til cirka 20 grader i weekenden, og i næste uge sågar et nyk længere ned, siger Frank Nielsen, der ikke ser tegn på flere sommervarme perioder i den nærmeste fremtid.
Vinden frisker op fra vest og nordvest, men aftager søndag til svag til jævn vind fra sydvest.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu