Ove P. langer ud: Savner åbenhed fra Morten Olsen

18. marts 2013 13:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ove P. langer ud: Savner åbenhed fra Morten Olsen
Billede mangler

Emnet kom op, da der i panelet blev snakket om landsholdsudtagelsen tidligere på ugen til VM-kvalifikationskampene mod Tjekkiet og Bulgarien, for på det pressemøde kom Morten Olsen med en stikpille mod AGF.

 

I forbindelse med landsholdets besvær med at finde dygtige venstre backs, fik landstræneren kommenteret på det i hans øjne bemærkelsesværdige i, at AGF-træner Peter Sørensen benytter venstrebenede Mikkel Kirkeskov på højre back.

Til det tema lagde Ove Pedersen – nuværende træner for FC Vestsjælland i 1. division – ud med at konstatere følgende om Morten Olsen:

– Han hyler da i hvert fald, når der er nogen, der blander sig i hans arbejde. Man skal jo gerne være, som man selv vil være.

Ove Pedersen uddybede derefter sin manglende forståelse for, hvorfor Morten Olsen ikke i højere grad åbner for debat – især omkring bevæggrundene for udtagelse og fravælgelse af enkelte spillere. Morten Olsen har et princip, som han ofte understreger, og det er, at han ikke udtaler sig om spillere, han ikke har udtaget.

Det undrer Over Pedersen:

– Jeg synes, det er i orden, at der foregår en debat. Og det, jeg nogen gange savner omkring landsholdet, er, at vi aldrig nogensinde får en forklaring på, hvorfor de gør, som de gør. Olsen vil jo ikke fortælle, hvorfor han laver sine dispositioner. Det kunne jo ændre rigtig meget, hvis man fik en forklaring. Ikke kun spillere og trænere, men også den menige dansker, er jo interesserede i, hvad pokker foregår der, og hvorfor udtager man de her. Der mangler man mange gange en forklaring, siger Ove Pedersen.

Den tidligere AGF- og Esbjerg-træner fremførte også en pointe om, at Morten Olsen blander sig i det forretningsmæssige, når han kommenterer på brugen af Mikkel Kirkeskov i AGF:

– Det, Morten Olsen reelt blander sig i, er jo egentlig forretningen. Han gjorde det også dengang med Kasper Lorentzen i Randers. At han ikke skulle spille 1. divisionsfodbold. Hvor tilfreds var Jacob Nielsen (Randers-direktør, red.) mon med den udmelding, hvor der foregår forhandlinger og så videre? Det er det samme her i AGF. Hvis ikke Kirkeskov havde fået chancen som højreback, så havde han siddet på bænken, fordi de har en dygtig back i Eckersley, der har gjort det rigtig godt i AGF. Så man skal da bare glæde sig over, at manden spiller Superliga-fodbold, rundede Ove Pedersen debatten af.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu