ANNONCE

Over 40.000 prøver aflyses

18. december 2020 20:04 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Sundhedsmyndighederne anbefaler at aflyse skole-, gymnasie- og nogle erhversuddannelsesprøver.

Over 40.000 prøver aflyses
For de prøver, der aflyses, gælder det, at der som hovedregel afgives en afsluttende standpunktskarakter, der ophøjes til prøvekarakter. (Arkivfoto). - Foto: Sara Gangsted/Ritzau Scanpix

På grund af Covid-19 har Børne- og Undervisningsministeriet besluttet at følge sundhedsmyndighedernes anbefaling og aflyser mere end 40.000 prøver i løbet af december og januar. Det bekræfter børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i en pressemeddelelse fredag.

– Det har været en svær beslutning at aflyse prøverne uden åbenlyse eller nemme løsninger. Smitten er høj i samfundet, og der er usikkerhed blandt elever, under-visere og censorer. Den løsning, vi har fundet, giver forhåbentligt ro i maven og overlader på samme tid lokal frihed til at afholde for eksempel svendeprøver på en sundhedsmæssig forsvarlig måde, siger hun.

For de prøver, der aflyses, gælder det, at der som hovedregel afgives en afsluttende standpunktskarakter, der i stedet gælder som prøvekarakter. Aflysning af prøverne får dermed ikke betydning for elevernes eksamensbevis.

Ifølge pressemeddelelsen er det alle prøver i folkeskolen og på gymnasierne, der bliver helt aflyst. Det samme gør grundfagsprøver på erhvervsuddannelser samt uddannelser kaldet Avu, fvu og FGU.

Det vil som ministeren siger være en lokal beslutning på den enkelte erhvervsskole og AMU-center, om grundforløbsprøver, svendeprøver og en række Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)-prøver kan gennemføres som Covid-19-restriktionerne er nu.

Skolerne kan vælge at aflyse dem. Visse uddannelser og prøver på AMU, for eksempel certifikatprøver, holdes fortsat med fremmøde, skriver ministeriet.

I døgnet mellem torsdag og fredag er mere end 4500 danskere blevet bekræftet smittet med coronavirus. Det er rekord for daglige smittede i Danmark, siden myndighederne begyndte at overvåge epidemien.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu