ANNONCE

Du skal stadig være tålmodig

13. marts 2021 19:04 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Danskerne er ivrige efter at se, om de skal have penge tilbage i skat, viser tal fra Skattestyrelsen

Du skal stadig være tålmodig
Skat åbnede for adgang til årsopgørelsen den 12. marts. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Borgerne har frem til lørdag klokken 16.00 allerede logget ind på deres årsopgørelse flere end 1,1 million gange, efter at Skattestyrelsen gjorde dem tilgængelige fredag aften.

Det skriver styrelsen på Twitter lørdag aften.

– Siden vi åbnede for årsopgørelsen fredag aften kl. 18, har borgerne frem til kl. 16 i eftermiddag logget på TastSelv 1.101.846 gange, og der er foretaget 291.691 ændringer i årsopgørelserne, skriver styrelsen.

Folk sidder i kø

Lørdag aften klokken 18.30 sad cirka 300.000 mennesker i kø for at tjekke deres årsopgørelser, og hjemmesiden meldte om mere end en times ventetid på at logge ind.

Normalt får cirka tre ud af fire skatteydere penge tilbage i skat. Den sidste fjerdedel skal enten efterbetale penge eller har ramt nogenlunde plet med skattebetalingen.

Husk dit kørselsfradrag

I år skal man have særligt fokus på årsopgørelsen, hvis man pendler til jobbet.

Normalt bliver kørselsfradraget automatisk sat på ens årsopgørelse, men det er ikke tilfældet i år, da mange har arbejdet hjemmefra på grund af coronaudbruddet.

Derfor skal man selv taste ind, hvor mange dage man har transporteret sig frem og tilbage fra jobbet.

Man bliver bedt om at redegøre for, hvor mange køredage man har haft måned for måned i modsætning til de andre år, hvor man blot har udfyldt ens samlede antal køredage.

For at kunne få et fradrag, skal man have sammenlagt mere end 24 kilometer til og fra arbejde. Det har cirka 1,2 millioner danskere.

Hvis man skal have skat retur, vil pengene bliver udbetalt fra 9. april.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu