ANNONCE

Overblik: Her står slaget om folkeskolen

17. februar 2012 18:25 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Overblik: Her står slaget om folkeskolen
Billede mangler

I marts måned mødes Folketingets partier for at nå frem til en aftale om folkeskolen.
Den skal gerne være klar til efteråret og slutter dermed et par års trakasserier.
Vi bringer her et overblik over forløbet indtil videre:
1. januar 2010:
Statsminister Lars Løkke Rasmussen bekendtgør i sin nytårstale, at han vil iværksætte et 360 graders eftersyn af folkeskolen, der skal danne grundlag for en bred aftale, der skal forhandles på plads senere på året. Regeringens samarbejdspartnere, der blandt andre er KL, Danmarks Lærerforening og Danske Skoleelever skal tages med på råd og udgøre en stor del af forhandlingerne.
September 2011:
Forhandlingerne falder til jorden med et brag og udmønter sig til et offentligt skænderi mellem den daværende undervisningsminister, Tina Nedergaard, og lærernes formand, Anders Bondo Christensen. De beskylder hver især hinanden for at have forplumret forhandlingerne. Lærerne mener ikke, at de blev taget med på råd, før der lå et endeligt udkast til en aftale, der viste sig at være uspiseligt for lærerne. Et af de store stridspunkter var spørgsmålet om nationale tests i folkeskolen helt ned til 1. klasse.
Marts 2011:
Tina Nedergaard går af som minister af personlige årsager og overlader stolen til Troels Lund Poulsen. Han indgår senere på året forlig med Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.
September 2011:
Danmark får ny regering bestående af Socialdemokraterne, SF og De Radikale. Herefter indtræder SF og De Radikale i forligskredsen og tilslutter sig dermed de omdiskuterede nationale test og den aftale, de sagde nej til tidligere på året.
Februar 2012:
Børne- og Undervisningsminister Christine Antorini indkalder Folketingets partier til forhandlinger om en ny folkeskoleaftale 22. marts. Senere skal ministeriets samarbejdspartnere også på besøg hos ministeren. Christine Antorini har på forhånd lagt op til at sætte fokus på læse- og regnekundskaber hos eleverne. Iagttagere vurderer, at barren er sat meget lavt i ministerens forslag for at give plads til input fra de andre partier og samarbejdspartnerne. Ministeren forventer at have en aftale på plads til efteråret.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu