OVERBLIK: Ubers kontroversielle indtog i Danmark

11. maj 2016 09:43 | Af: Ritzau Fokus

Mens domstolene endnu ikke har fældet dom over Uber, fortsætter diskussionen om den kontroversielle app.

OVERBLIK: Ubers kontroversielle indtog i Danmark
Kørselstjenesten Uber blev hjulpet til Danmark af Udenrigsministeriet. Det ser udenrigsminister Kristian Jensen (V) ikke noget problem i. Foto: Colourbox/Free

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) forsvarer på et samråd onsdag, at Udenrigsministeriet hjalp Uber med at etablere sig i Danmark. Her følger en oversigt over den kontroversielle tjenestes indtog i Danmark:

* Uber er et amerikansk firma, der bliver stiftet i 2009. Via en app kan kunder bestille en kørsel, der i snit er 20 til 30 procent billigere end en tur med taxi.

* Uber har flere kategorier, som afgør eksempelvis bilens standard og har betydning for kørslens pris. Før afhentning får kunden besked med foto af chaufføren og dennes navn samt bilens registreringsnummer.

* Uber findes i 67 lande – heriblandt Danmark – og hundredvis af byer. Den er dog også blevet forbudt flere steder. Senest har Uber onsdag lukket sin lavpristjeneste i Sverige efter flere domme om sort taxikørsel.

* Ifølge Uber er der tale om en samkørselsordning, hvor private bilejere stiller sig til rådighed og kan hyres til en tur, hvor chauffør og passager efterfølgende deler omkostningerne.

* Danske taxiselskaber mener, at Uber ikke overholder retningslinjerne for fair konkurrence, fordi Uber-chauffører ikke er underlagt samme reguleringer såsom forsikring, registrering til erhvervskørsel og andre lovpligtige udgifter.

* Invest in Denmark, der ligger under Udenrigsministeriet, hjalp i 2014 Uber med at etablere sig i Danmark.

* Uber blev umiddelbart efter politianmeldt af Trafikstyrelsen, som mener, at Uber overtræder personbefordringsloven.

/ritzau/

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu