Overborgmester afviser skattelettelser

8. marts 2013 13:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Overborgmester afviser skattelettelser
Billede mangler

Københavns kommunekasse bugner med ikke færre end ni milliarder kroner. Det svarer til 16.524 kroner for hver københavner, den største kassebeholdning pr. indbygger i landet.

 

Men det er slet ikke nødvendigt at puge så mange penge sammen, mener den konservative leder i Borgerrepræsentationen, Rasmus Jarlov (K). Han kræver kommuneskat og -afgifter sat ned, men det står ikke øverst på overborgmester Frank Jensens (S) dagsorden.

»Min holdning er, at vi har mere brug for investeringer til glæde for den almindelige københavner end for skattelettelser,« siger han.

Overborgmesteren påpeger, at hovedstadskommunen vokser med 1.000 borgere om måneden, hvilket øger behovet for nye skoler og daginstitioner. Derfor er størstedelen af de mange milliarder allerede øremærket byggeprojekter.

»København skal fungere, og vi skal kunne tage godt imod vores tusindvis af nye borgere. København har landets niendelaveste skatteprocent, så jeg mener ikke at behovet for lavere skat er påtrængende,« siger Frank Jensen.

Han erkender – ligesom Rasmus Jarlov – at København sakker bag byer som Stockholm, når det gælder vækst, men ifølge overborgmesteren er forklaringen ikke det høje skattetryk, men derimod det begræsninger, som regeringen har sat for det kommunale byggeri.

»Vores kraftige opfordring til regeringen er, at vi ikke får et anlægsloft i 2014. Vi vil kunne skabe mange arbejdspladser, hvis vi får lov at investere fremadrettet,« siger Frank Jensen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu