Overkvalificeret: Hver 5. akademiker arbejder på lavere niveau

26. marts 2012 09:09 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Overkvalificeret: Hver 5. akademiker arbejder på lavere niveau
Billede mangler

 Et stigende antal danskere har et job, hvor de ikke bruger deres lange uddannelser. Regeringen vil fortsat have, at folk bliver akademikere.
 
Næsten hver femte akademiker er gået fra deres årelange studie til nu at sidde i et job, hvor de reelt er overkvalificeret.
 
Det vil sige, at flere cand.mag.er arbejder som skolelærer, eller at juristen er havnet som ejendomsmægler.
 
Tilbage i 1993 var samme tal på ti procent, men det er altså i dag steget til gæld 20 procent af landets akademikere, viser en analyse fortaget af tænketanken Kraka på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. Det skriver Politiken.
 
“I princippet er det meget fint, hvis akademikere finder et job på et lavere niveau, så de er på arbejdsmarkedet. Men det er ikke godt, at der er en stadig voksende andel af overkvalificerede,” siger Krakas forskningschef Esben Anton Schultz til avisen.
 
I dag tager knap 24 procent af en ungdomsårgang en akademisk uddannelse.
 
Der med er det tal tæt på regeringens målsætning om, at hver fjerde skal gå den vej, og regeringen har da heller ingen planer om at drosle ned på den ambition.
“Vi kan ikke blive kloge nok. Det er en gammeldags måde at se på tingene på. Jeg er overbevist om – godt underbygget af analyser af fremtidens arbejdsmarked – at det er fornuftigt med høje mål for uddannelse,” siger uddannelsesminister Morten Østergaard (R) til avisen.
 
Kilde: Politiken
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu