Overlæger skal holde længere åbent

26. februar 2013 16:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Overlæger skal holde længere åbent
Billede mangler

Forliget om overenskomsten for landets cirka 6.000 overlæger mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) og Foreningen af Speciallæger (FAS) imødekommer regionernes helt store ønske om at udvide normalarbejdstiden, lyder det fra Jens Stenbæk, formand for RLTN. Samtidig er det lykkedes regionerne at slippe for at betale overlægerne udetjenestehonorar.

 

»Det har været et svært og langt forløb, men vi er lykkedes med et rigtig fint resultat. Forhandlingerne har været præget af gensidig respekt, og vi er meget glade for, at FAS har vist stor vilje til at tage ansvar for at finde en fælles løsning,« siger Jens Stenbæk.

»Vi har fået opfyldt vores allervigtigste krav om, at overlægerne skal kunne være på arbejde til klokken 23 for at tage imod de akutte patienter. Det betyder, at vi nu har forbedret mulighederne for at tilgodese patienternes behov. Vi har også fået mulighed for at bruge vores dyre apparatur i flere timer i døgnet, så vi kan få mere sundhed for pengene,« uddyber han.

For Danske Regioner har det vigtigste mål med forhandlingerne været at skabe bedre sammenhæng mellem overenskomsten og de arbejdsmåder, som er kendetegnende for det moderne sygehusvæsen, og som understøtter regionernes kvalitetsdagsorden. Der har især været fokus på at forbedre mulighederne for at kunne have overlæger til stede i akutmodtagelserne om aftenen og i weekenden. Samtidig skal overlægerne ikke længere have udetjenestehonorar, når deres arbejdstid fremover bliver fordelt mellem flere sygehuse.

»Vi er meget tilfredse med, at det denne gang er lykkedes for os at slippe af med det såkaldte udetjenestehonorar. Det betyder, at overlægerne nu kan arbejde mere fleksibelt, og at vi kan bruge overlægernes kompetencer mere effektivt,« siger Jens Stenbæk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu