Overlevende lærer vidner om Præstø-ulykken

22. januar 2013 11:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Overlevende lærer vidner om Præstø-ulykken
Billede mangler

Den kvindelige lærer fra Lundby Efterskole, der overlevede kæntringsulykken på Præstø Fjord i 2011, skal tirsdag fortælle sin version af sagen.

 

Forud for den kvindelige lærer har flere andre vidner, der blandt andet var til stede på havnen den skæbnesvangre dag i 2011, siddet foran anklager og forsvarer og har skullet afgive forklaring.

Mange af spørgsmålene er gået på vejret, hvorvidt det var blæsende og koldt, så der kan dannes et billede af, om det var forsvarligt af idrætsholdet med to lærere i spidsen at sejle ud i dragebåden.

Lignende spørgsmål blev i sidste uge stillet til eleverne sammen med adskillige spørgsmål om skolens oplysninger om sikkerhed og sikkerhedssituationen på efterskolen generelt.

I alt var 13 elever med under sejladsen 11. februar 2011, men fordi de fleste lå i det iskolde vand i længere tid, har de fået varige mén. Syv blev erklæret klinisk døde, men blev genoplivet. Tre har dog taget så meget skade af ulykken, at anklageren har vurderet, at det ikke tjente noget formål at indkalde dem som vidner.

Alligevel dukkede de op i retssalen i Nykøbing Falster i sidste uge for at følge sagen, hvor efterskolen som juridisk person og forstanderen, Truels Truelsen, er tiltalt for uagtsomt manddrab, uagtsom legemsbeskadigelse og overtrædelse af loven om sikkerhed til søs. Mens skolen kan ende med en bødestraf, risikerer forstanderen fængsel.

Dommen falder 1. februar.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu