ANNONCE

Overraskende corona-ændring

17. juni 2020 15:33 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Antallet af indlagte fortsætter med at falde, og der er ikke nogle nye coronadødsfald i Danmark.

Antallet af indlagte med coronavirus falder, og der er ikke registreret nogle nye coronarelaterede dødsfald, viser den daglige opdatering fra Statens Serum Institut (SSI) onsdag. Der er i alt 598 dødsfald, der relateres til sygdommen Covid-19, i Danmark.

Statens Serum Institut har ændret måden at opgøre antallet af indlagte med coronavirus. Med den nye opgørelsesmetode er der 39 indlagte, hvilket ifølge opgørelsen er fire færre end tirsdag.

Tirsdagens daglige opdatering fulgte den tidligere opgørelsesmetode og viste, at der var 60 indlagte. Men den metode er altså kasseret, dog uden at SSI oplyser præcis, hvad ændringen faktisk er. Konstateres må det bare, at vi nu arbejder ud fra en anden virkelighed.

SSI oplyser til Newsbreak.dk, at der snarest vil komme en forklaring på ændringen af opgørelsesmdetoden. Kort fortalt drejer det sig om nye statistiske grænseværdier, der tager højde for, at patienter kan være indlagt med andet end coronavirus.

Der er seks personer, der er indlagt på en intensiv afdeling. Af dem er fire personer lagt i respirator, fremgår det af tallene. Det er en ændring på to færre på intensiv, mens antallet af patienter i respirator er det samme som tirsdag.

Det ser godt ud – men …

Tallene viser ifølge virolog ved Københavns Universitet Allan Randrup Thomsen, at det tegner “rigtig godt” i Danmark. Han fortæller Ritzau, at der næppe kan være tvivl om, at Danmark har særdeles godt tag om epidemien.

– Det viser, at vi stort set har epidemien under kontrol. Når jeg siger stort set, så er det, fordi vi stadig har de her knaster et par stedet i landet. Vi har et hængeparti med smittede i forbindelse med demonstrationen for en god uges tid siden (i København, red.), og så har vi den lokale situation i Hjørring, hvor der er et udbrud, siger han.

Udbruddet i Hjørring Kommune er taget til i de seneste dage. Senest er der konstateret smittede elever på to skoler, og ældreplejen i kommunen er ramt af situationen. På Vendelbocentret, der er et ældrecenter, er smitten spredt vidt blandt både personale og beboere.

Få jer testet

Demonstrationen, Allan Randrup Thomsen henviser til, foregik i København søndag 7. juni. Der var flere end 15.000 deltagere ved demonstrationen, som var for sortes rettigheder under Black Lives Matter-planlægning.

Tirsdag blev det bekræftet, at mindst én deltager ved demonstrationen er testet positiv for coronavirus. Forinden har der været megen debat om netop demonstrationen, der er grundlovssikret og dermed ikke omfattet af forsamlingsforbud.

Mange appellerede siden til, at alle deltagere lod sig teste. Det har flere så gjort, men det vides ikke, om personen blev smittet under demonstrationen. Der er også mulighed for, at personen blev smittet før demonstrationen og dermed har kunnet viderebringe smitten.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har på den baggrund opfordret folk til at lade sig teste, hvis de har deltaget i demonstrationen. Det gælder, uanset om man udviser symptomer eller ej. I Hjørring er kommunen i gang med at teste alle 3000 borgere tilknyttet ældreplejen, fordi to hjemmehjælpere er konstateret smittet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu