ANNONCE

Overrasket direktør: Masser af mobil-bøder trods tredobling af takst

14. februar 2012 06:20 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Overrasket direktør: Masser af mobil-bøder trods tredobling af takst
Billede mangler

Danskerne lader tilsyneladende ikke deres mobil-vaner påvirke af bødetakster. For selvom det siden den 1. januar er blevet tre gange så dyrt – fra 500 kr. til 1500 kr. – at snakke i håndholdt mobiltelefon bag rattet, når man kører i bil, så har politiet taget rigtig mange snakkende bilister.
Københavns Politi har i januar registreret 1.120 trafikanter, som talte i mobiltelefon under kørslen. Sidste år lå gennemsnittet på 830 per måned. Denne tendens gør sig gældende i de fleste af landets politikredse. Og det undrer direktør Jørn Danielsson hos Easy Call, der i mange år har leveret telefonløsninger til både private og erhvervslivet:
 
”Det overrasker mig meget at antallet af sager ikke er faldet. Jeg havde i forbindelse med indførelsen af de højere bødetakster, regnet med at folks adfærd ville ændre sig markant. Bøden er tredoblet og forseelsen vil fremover koste en bøde på 1500 kr. Til sammenligning kan en håndfri mobilløsning til bilen købes hos os fra kr. 398 – 598. Jeg syntes det kan være svært at forstå at bilister fortsat vælger at tage chancen i stedet for at få lovlig mobilløsning, siger Jørn Danielsson, der tror, at danskerne har en forkert opfattelse af det at installere håndfri betjening.
 
”Jeg tror at mange er af den opfattelse at installeringen af håndfri mobiltelefoni er besværlig eller kræver en dyr tur på værkstedet, men sådan forholder det sig slet ikke.  Der er produkter man selv kan installerer på et splitsekund. Enhederne skal blot anbringes på bilens solskærm og så er man klart til lovlig og sikker mobiltelefoni under kørslen”, siger Jørn Danielsson.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu