Oversvømmelser koster 25 livet i Argentina

3. april 2013 20:32 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Oversvømmelser koster 25 livet i Argentina
Billede mangler

ARGENTINA: Oversvømmelser som følge af skybrud har onsdag kostet mindst 25 mennesker livet i den argentinske by La Plata 63 kilometer syd for Buenos Aires, meddeler en regional guvernør ifølge AFP og flere argentinske medier.

 

Dermed har regn fra et kraftigt vejrsystem over Argentina i denne uge bragt antallet om omkomne op på 41, oplyser BBC.

»Vi kunne se ligene, da vandet sank,« siger den regionale guvernør, Daniel Scioli.

På blot to timer faldt der over 40 centimeter regn i La Plata, og naturkræfterne afbrød kort tid efter telefonlinjerne og efterlod byens indbyggere i mørke.

Omkring 2.000 personer forsøgte at flygte fra området, men de måtte søge mod hustage for ikke at blive taget af vandmasserne.

Den kraftige regn forvandlede flere gader til floder, og i La Platas centrum målte vandstanden flere steder næsten to meter.

»Det er aldrig sket før i La Platas historie,« sagde Argentinas sikkerhedsminister, Sergio Berni, da oversvømmelserne for alvor hærgede byen.

»Der er mennesker på tage og i træer, der venter på, at vi redder dem,« fortsatte ministeren og tilføjede, at brandmænd, politibetjente og soldater i stort antal var ankommet for at hjælpe med redningsaktionen.

Dagen forinden blev mindst seks mennesker dræbt, da den samme storm viste sine kræfter i Buenos Aires og hovedstadens forstadskvarterer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu