ANNONCE

Overvejer at smide aflivede mink i store massegrave

7. november 2020 11:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Aflivningen af mink er i fuld gang - men hvor skal man gøre af alle de døde mink?

Overvejer at smide aflivede mink i store massegrave
Rigspolitichef Thorkild Fogde forventer at opgaven med nedslagningen af nordjyske mink er løst ved udgangen af den kommende uge. Arkivfoto: Emil Helms/Ritzau Scanpix.

En del af de 15 millioner mink, der nu skal nedslagtes, kan endte i enorme massegrave.

For mens man arbejder på højtryk for at pelse de raske mink, der aflives, så melder et helt andet problem sig: Hvor skal man gøre af minkene efter de er aflivet?

Det forsøger myndighederne i øjeblikket at finde ud af.

Ifølge en pressemeddelelse fra Rigspolitiet arbejdes der på flere muligheder. En af dem er at grave de aflivede mink ned – altså dem der ikke er smittede – i store huller på flere af Forsvarets områder.

Samtidig med, at der aflives ikke-smittede mink på Sjælland og på Fyn, så er Den Nationale Operative Stab, NOST, i fuld gang med at få nedslagtet minkbestanden i Nordjylland.

Slut om en uge

Det arbejde forventes gennemført inden udgangen af den kommende uge.

– Vi er meget bevidste om den alvorlige situation, som minkavlerne og deres familie befinder sig i, og vi har en stor medfølelse med dem. Det har også store konsekvenser for lokalområderne, men hensynet til folkesundheden gør desværre nedslagningen nødvendig. Vi står i en national nødsituation, hvor vi risikerer virusmutationer, der kan svække kommende corona-vacciners effekt, og derfor sætter vi alt ind for at få løst opgaven, oplyser rigspolitichef Thorkild Fogde i pressemeddelelsen og fortsætter:

– Vi står i en situation, hvor store dele af Nordjylland er lukket ned, hvilket er til stor gene for mange borgere. Derfor er fokus lige nu på at få løst opgaven i Nordjylland så hurtigt som overhovedet muligt. Det er vores målsætning, at vi har aflivet samtlige mink i Nordjylland inden udgangen af næste uge. Det arbejder vi frem imod af hensyn til både minkavlerne og befolkningen. Det vil kræve et tæt samarbejde med avlerne og det er jeg sikker på, at vi kan få, for det er befolkningens og nordjydernes sundhed, der står på spil.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu