Sådan laver du ovnbagte kartoffelchips

21. februar 2017 15:49 | Af: MadensVerden og MadensVerden

Opskrift på de sprødeste ovnbagte kartoffelchips, som er meget nemme at lave. De hjemmelavede kartoffelchips bages 12 minutter i ovnen ved 200 grader.

Sådan laver du ovnbagte kartoffelchips
Du kan nemt lave dine egne hjemmelavede kartoffelchips i ovnen. Foto: Guffeliguf.dk.
Del:

Opskrift på de sprødeste ovnbagte kartoffelchips, som er meget nemme at lave. De hjemmelavede kartoffelchips bages 12 minutter i ovnen ved 200 grader.

Så let kan du lave dine egne ovnbagte kartoffelchips og samtidig undgå den fede fritureolie. Du kan udelade oregano og blot salte dine chips til sidst.

Du behøver ikke skrælle kartoflerne, da det giver mere rustikke kartoffelchips at bevare skrællen på.

Du skal bruge:

4 mellemstore kartofler med skræl
Lidt olivenolie
Tørret oregano
Salt

Se opskrift på hakket oksekød med spidskål i ovn

Kartoflerne vaskes og skæres i papirtynde skiver (du kan med fordel bruge et mandolinjern), som kommes i en skål med koldt vand. Lad skiverne trække 15 minutter, fisk chipsene op og tør dem i et rent viskestykke. Kartoffelskiverne skal være helt tørre!

Vend kartoffelskiverne med lidt olivenolie, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys oregano over, og bag de hjemmelavede kartoffelchips i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 12 minutter.

Men hold øje med dem til sidst, så de ikke får for meget,og bliver sorte.

Tag dem af pladen, drys med lidt salt – og nyd de sprøde kartoffelchips som en god snack.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu