Özlem raser over tv-program: Nu svarer Kanal 4 på kritikken

13. oktober 2017 07:52 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk

Programdirektøren svarer nu på Özlem Cekics kritik af programmet "Nærkontakt".

Kritikken hagler ned over Kanal 4-programmet “Nærkontakt”, skriver Kendte.dk.

De seneste dage har både Sebastian Klein og tidligere Folketingspolitiker Özlem Cekic fortalt om, hvordan deres skepsis og kritik af clairvoyante blev klippet ud af netop den udsendelse, som de medvirkede i tirsdag aften.

– Jeg synes de har klippet programmet i en grad, at det virker som om, at de clairvoyanter faktisk gætter rigtigt. Og det er faktisk ikke rigtigt. Da jeg sidder med clairvoyanten, der kan have kontakt til de afdøde mennesker, gætter han faktisk forkert 20 gange, fortalte Özlem Cekic torsdag til Kendte.dk.

Nu svarer programdirektør på Özlems kritik

Programdirektør Anne Garlichs hos Discovery Networks Danmark, der blandt andet står bag Kanal 4, afviser kritikken:

– Til hvert program, der varer 42 minutter, er der optaget cirka 14 timers materiale, og som i alle andre tv-produktioner sker der naturligvis en frasortering af materiale i redigeringsprocessen. Det er en hel normal proces i al medieproduktion – og noget, som medievante personer som Øzlem Cekic kender til. ’Nærkontakt’ er et underholdningsprogram – det er ikke et dokumentarisk projekt eller et faktaprogram, der forsøger at afdække eller undersøge, hvad der er sandt eller falsk. Så derfor frasorterer vi også optagelser, som ikke fortæller noget om de medvirkende – eksempelvis også tilfælde, hvor et medie ikke rammer plet. Men det betyder ikke, at de optagelser slet ikke er med. Det vil man også kunne se, hvis man ser programmet med Sebastian og Özlem Cekic, siger Anne Garlichs til Kendte.dk.

Reklamesøjle

Özlem Cekic undrede sig også, da Kendte.dk talte med hende:

– Det der overrasker mig meget er, hvorfor de (Kanal 4, red.) kun vælger at være reklamesøjle for clairvoyant-branchen – og ikke også viser den skepsis, der faktisk var den dag, forklarede Özlem Cekic.

Til det siger programdirektøren:

– Nej, selvfølgelig er vi ikke reklamesøjle for clairvoyante. Det vi gør er at åbne døren på klem til et spirituelle univers. Om de medvirkende i vores programmer vil åbne den mere eller lukke den igen, er helt op til dem selv.

– Og den historie forsøger vi på ingen måde at skjule i programmerne. Det er meget tydeligt i programmerne, om vores medvirkende tror på det, de oplever, eller om de bliver ved med at være skeptiske, fortæller Anne Garlichs til Kendte.dk.

Du kan læse hele interviewet med Özlem Cekic her.

Sebastian Klein: -Løgn

Onsdag gik Sebastian Klein så vidt, at kalde programmet for fup, svindel og løgn:

– Hvis man fremstiller nogle menneskers evner og siger de er overnaturlige – og de tydeligvis ikke er det – og klipper det så det ser ud til at de er overnaturlige, så er det løgn, sagde Sebastian Klein onsdag til Kendte.dk.

Her stod Discovery Networks Danmark uforstående over for Kleins kritik:

– Jeg tror ikke, der er nogen som har set programmet med Sebastian, der er i tvivl om hans holdning til det spirituelle. Det står meget klart hele vejen igennem, at han ikke tror på noget af det, han oplever i løbet i dagen. Vi er derfor både ærgerlige, men også en smule undrende over, at Sebastian sidder tilbage med en anden oplevelse af programmet, sagde programdirektør Anne Garlichs onsdag til Kendte.dk.

Du kan læse hele interviewet med Sebastian Klein her.

Du kan se “Nærkontakt” hver tirsdag på Kanal 4.

Fakta

Nærkontakt

Om Nærkontakt:

Nærkontakt er et program på Kanal 4, hvor en række kendte danskere møder tre spirituelle vejledere og får svar på meget personlige spørgsmål om deres nutid, fortid og fremtid.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu