P-pillen hæmmer ikke chancen for at blive gravid

13. marts 2013 17:03 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
P-pillen hæmmer ikke chancen for at blive gravid
Billede mangler

Selvom man har taget p-piller i flere år, så behøver man ikke at bekymre sig for, om man kan blive gravid eller ej.

 

Det viser det hidtil største forskningsprojekt om p-piller. Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har undersøgt 3.727 danske kvinder i alderen 18-40 år, som i gennemsnit havde brugt p-piller i syv år.

»Vores undersøgelse bekræfter godt nok, at det kan være lidt sværere at blive gravid i de første få måneder, efter at man er stoppet med p-piller. Men herefter har kvinder, der har brugt p-piller, lige så let ved at blive gravide som kvinder, der er ophørt med andre præventionsformer,« siger seniorforsker Ellen Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Konsekvenserne af at tage p-piller er blevet debatteret i flere år, og Ellen Mikkelsen håber, at de nye resultater kan være med til at berolige kvinder, der ikke føler sig sikre på konsekvenserne af at bruge p-piller som prævention.

»I hvert fald kan vi se, at selv langvarigt p-pilleforbrug ikke går ud over chancerne for at blive gravid senere i livet. Tværtimod ser det ud til, at kvinder, der har taget p-piller gennem en årrække, har en smule lettere ved at blive gravide end kvinder, der kun har taget p-piller i højst to år,« siger hun.

Resultaterne af den danske undersøgelse er netop publiceret i det internationale tidsskrift »Human Reproduction«.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu