P4: Skoleleder kan ikke aflive historie om jødechikane

30. januar 2013 11:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
P4: Skoleleder kan ikke aflive historie om jødechikane
Billede mangler

Det skabte voldsom debat, da skolelederen på Rådmandsgades Skole på Nørrebro i København, Lise Egholm, mandag fortalte til P4 København, at hun i flere tilfælde har frarådet jødiske forældre at indmelde deres børn på Nørrebros skoler, fordi de risikerer at blive chikaneret.

 

Tirsdag aften trak hun i land og hævdede, at hun refererede til fire år gamle sager, men historien lyder noget anderledes fra P4 København.

– Det var ikke den opfattelse, vi fik, da vi talte med hende i mandags. Til os sagde hun direkte, at det ikke kan være rigtigt, at man i 2013 ikke kan gå på en skole på Nørrebro, fordi man har en jødisk baggrund, fortæller redaktionsleder på P4 København, Mads Jensen.

Det var radiostationen, der i første omgang bragte historien om chikanen af de jødiske skolebørn. En journalist var mandag på besøg hos Lise Egholm på Rådmandsgades Skole i anledningen af, at hun stopper som skoleleder om en måned.

Mens journalisten var på Lise Egholms kontor, bankede en jødisk mor på døren, og skolelederen fortalte i den forbindelse til journalisten, at der havde været nogle kedelige episoder omkring skolens jødiske børn.

– Da vi så hørte båndet igennem inde på redaktionen, tænkte vi, at der godt kunne være en god nyhedshistorie i det, hun sagde. Så vi ringede til hende og sagde, at vi gerne ville lave en skarp nyhedshistorie på diskrimination af jødiske børn på skolen, og den var hun helt klart med på, siger Mads Jensen.

Lise Egholm blev derfor interviewet om emnet til P4 Københavns nyhedsudsendelse, og det var her, hun sagde følgende:

– Det kan ikke være rigtigt, at man i 2013 ikke kan gå på en skole på Nørrebro, fordi man har en jødisk baggrund. Det er jo helt hen i hegnet.

Debatten rasede hele tirsdagen, men tirsdag aften sagde Lise Egholm til Jyllands-Posten, at mobning af jødiske skolebørn ikke længere er et problem på Rådmandsgades Skole.

– Og så kom jeg til at sige dét til en dame fra P4, og så kørte det helt af sporet, sagde hun til avisen.

Mads Jensen kan ikke forstå skolelederens udmelding.

– Hun kom ikke bare til at sige noget til en dame fra P4, for hun sagde det jo også til vores nyhedsvært direkte. Vi ringede jo netop til hende for at høre, om hun ville gentage det i nyhederne, og det, hun sagde, var meget svært at misforstå, siger han.

Redaktionslederen mener ikke, at hun blot kan »lægge en historie ned, som er ude« og understreger, at P4 København ikke har misforstået hende.

– Jeg er ked af, at det kommer til at fremstå som om, det er os, der har fordrejet hendes udtalelser. Det fremstår som om, vi har aktualiseret noget, der skete for fire år siden, men hun siger jo direkte 2013 til os, siger Mads Jensen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu