ANNONCE

På trods af corona: Kræftsyg ikke sendt hjem

18. marts 2020 19:04 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Af frygt for at blive smittet med corona har kræftramte Bjarne Larsen, der går i kemo hver 14. dag, meldt sig syg.

På trods af corona: Kræftsyg ikke sendt hjem
På trods af coronakrisen skal en 65-årig kræftpatient være klar til at møde på job. Arkivfoto: Colourbox.

Bjarne Larsen, der til daglig er specialarbejder på Brøndby Genbrugsstation, har mandag meldt sig syg. Han har cancer og går til kemobehandling hver 14. dag.

Det skriver Fagbladet 3F.

Artiklen fortsætter under videoen

Men som situationen med corona er nu, er han bange for at blive kaldt på job.

– Jeg kan ikke forstå, hvorfor jeg ikke bare er blevet sendt hjem. Jeg er jo i risikogruppen med en kronisk sygdom og bange for at blive smittet, siger den 65-årige Bjarne Larsen til Fagbladet 3F.

– Vi har fået at vide, at vi blot skal holde to meters afstand til kunderne, men det gør mig ikke tryg, siger Bjarne Larsen.

Opretholder beredskab

Brøndby Genbrugsstation har på grund af corona lukket for privatkunder, men har oprettet et beredskab på to medarbejdere, der hver dag skal tackle de erhvervskunder, som genbrugsstationen stadig holder åbent for.

Bjarne Larsen er indtil videre ikke en del af vagtplanen for det beredskab, som hans kolleger har strikket sammen. De har holdt ham udenfor, da de kender hans situation.

– Men jeg har det dårligt med, at der sidder nogle folk på rådhuset og bagatelliserer en situation som min. Derfor har jeg følt mig nødsaget til at melde mig syg – for en sikkerheds skyld. Det kunne jeg ikke lade være med, af fare for at jeg kunne blive kaldt ind på vagt, siger Bjarne Larsen.

Ansvar for følsomme risikogrupper

Efter corona-udbruddet i Danmark er der indført skærpede retningslinjer for, hvordan medarbejdere er stillet i forhold til faren for at blive smittet med corona.

Arbejdsgiverne har for eksempel ansvar for at beskytte særligt følsomme risikogrupper blandt deres medarbejdere, for eksempel gravide, kronisk syge eller ældre.

Flere store virksomheder, for eksempel Grundfos og Lego, har valgt at sende deres svage ansatte hjem med fuld løn.

Kommune har lavet retningslinjer

I Brøndby Kommune har man også lavet retningslinjer for, hvordan man skal forholde sig til kronisk syge ud fra Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Det siger miljøchef i Brøndby Kommune, Kathleen Kjærulff.

– Jeg har forsøgt at forholde mig til det, Brøndby Kommune har meldt ud. Og jeg har stor forståelse for, at vi alle kan være ekstra bekymrede for smittefare og selvfølgeligt særligt kronisk syge, siger Kathleen Kjærulff.

– Men jeg mener oprigtigt ikke, at vi øger smitterisikoen. Vi beskytter ham faktisk endnu bedre, end hvis vi var en normal arbejdsplads. Vi har lavet nogle tiltag, som gør, at han får endnu bedre kår, og vi øger ikke hans risiko ved at skulle møde ind i de her vagter, siger Kathleen Kjærulff.

Færre på arbejde

Hun henviser til, at der er langt færre kolleger på arbejde, de arbejder udendørs, og genbrugspladsen har også langt færre kunder, end de plejer. Porten er også lukket, så kunderne kommer ind få ad gangen, forklarer hun.

Men hvorfor er Bjarne ikke bare blevet sendt hjem?

– Han er jo også sendt delvist hjem, fordi der er færre, der er sendt på arbejde. Og så har jeg ladt det være op til holdet selv at lave planen for, hvem der er på vagt. Og som gode kolleger må man så også hjælpe hinanden, siger miljøchef Kathleen Kjærulff.

Kilde: Fagbladet 3F.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu