Pædagoger afviser at lukke lærerkonfliktens huller

6. marts 2013 12:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Pædagoger afviser at lukke lærerkonfliktens huller
Billede mangler

Ender konflikten mellem kommuner og lærere med at lægge landets skoler øde på grund af en lockout, bliver det ikke pædagogerne i skolernes SFOer, der skal se efter børnene, mens mor og far er på arbejde. Det fastslår Henning Pedersen, der er formand for pædagogernes fagforening BUPL.

 

»Vi er ikke part i konflikten, og derfor må vores medlemmer ikke påtage sig konfliktramt arbejde. Vores besked til medlemmerne er, at de skal gøre det, som de plejer,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Det betyder, at åbningstiden i skolernes SFOer ikke udvides, og det er kun børn, der er tilmeldt en SFO, som må bruge ordningen:

»Der er den åbningstid, der nu engang er besluttet, og de børn, der nu engang er tilmeldt. Man kan ikke udvide åbningstiden, og man kan heller ikke tage andre børn ind i SFOen,« siger Henning Pedersen.

Forældrene skal heller ikke forvente, at lærere, der ikke sendes hjem fra arbejde, fordi de er tjenestemandsansat, tager en ekstra tørn.

»Tjenestemændene skal udføre deres arbejde, som de plejer. De skal varetage den undervisning, de plejer. Det er udgangspunktet,« siger Anders Balle, formand for Skolelederforeningen, til Berlingske Nyhedsbureau.

Kommunerne har endnu ikke meldt ud, hvad de gør praktisk, hvis lærerne sendes hjem, hvilket tidligst kan ske 1. april.

»Der er kommuner, som siger, at de vil sørge for en eller anden form for nødberedskab. Vores besked til kommunerne er, at det er ikke noget, der kan berøre vores medlemmer, fordi de må ikke påtage sig konfliktramt arbejde,« siger Henning Pedersen og uddyber:

»Jeg går ud fra, at kommunerne i givet fald vil sørge for, at pædagogerne ikke presses – at man ikke forsøger at udvide åbningstiden eller forsøger at få dem til at tage ekstra børn. Det er en fælles forpligtelse at følge de fælles spilleregler, der er for sådan en konflikt,« siger Henning Pedersen.

Han afviser enhver tanke om, at hans medlemmer nedlægger arbejdet i sympati med lærerne.

»Vi har jo færdigforhandlet vores aftale. Det er ikke vores konflikt, så jeg kan slet ikke forestille mig, at der kan blive tale om en sympatikonflikt,« siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu